Kan ik wat lekkers Marcereren met een liter 89% gedestilleerd uit suikerwash?
Dsbjulien, aan de rechterkant zie je "Recepten" staan, dus kun je voorlopig vooruit.
Veel plezier
Mogelijkheden te over.
Ik raad u aan om hier wat zorgvuldiger mee om te gaan als de wijze waarop u schrijft op dit forum.
Daarmee kunt u een toevalstreffer hebben maar zal het u moeilijk vallen om dat keer op keer te herhalen. Als u al slordig schrijft in het publieke domein denken mensen al snel dat het resultaat van uw werk niet veel beter zal zijn.
Zoals betweter zegt, er is genoeg over te vinden op dit forum. Ik ga u niet lastig vallen met mijn persoonlijke favoriet. Als u niet in staat bent om dit zelf te vinden kunt u beter niet aan deze hobby beginnen.
Ik denk dat ik de vraag iets anders had moeten stellen, maar is het noodzakelijk om 96% bijvoorbeeld te hebben. Is 89% voldoende om smaken goed op te laten nemen?
Voor het macereren is 89% ruim voldoende.
Denk erom, je kunt beter te lang macereren dan een te korte periode.
Gemiddeld laat ik het 3 á 4 weken staan. Bij koffielikeur laat ik de koffiebonen minstens 6 weken staan.
Top, bedankt. Sorry voor het slecht formuleren van mijn vraag.
Hoy,
ik weet niet of het zo hoort, maar ik heb al gemarcereerd aan 40 %,dat lukt ook.
het recept in recepten
‘Quarante-quatre’
Is daar volgens mij zo'n voorbeeld van, en een rumtopf ( bij n'en rumtopf blijft er bij mij het fruit wel in zitten) is denk ik daar ook zo'n voorbeeld van.
groetjes.
Klopt, ik heb ook de Quarante Quatre gemaakt met wodka 38% en werk erg goed. Het recept is echt erg lekker, de smaak van zowel de sinaasappel als de koffiehonen komen heel goed over, ook al is het alcoholpercentage laag.
Hoeveel liter kan je van t zelfde product laten marcereren? Kan je bijvoorbeeld 15 liter in 1 emmer laten trekken?
Ja hoor, als alle verhoudingen kloppen is dat geen probleem.
Ik vond de vraag helemaal niet slecht geformuleerd omdat ik zelf ook overal lees dat je 96% alcohol moet gebruiken. Bijv. limoncello hier op de site.
-
Ik begreep de vraagsteller dus wel gelijk. En dan ook nog over de recepten. Ik heb inmiddels 500 gram hazelnoten staan maar weet feitelijk ook niet hoe dit aan te vliegen. Stokje vanille? Koffiebonen? Cacao, citroenschil, kaneel. Heb het allemaal voorbij zien komen maar nooit met een alcohol percentage erbij. Ik heb overigens alcohol tot mijn beschikking van 92% of 96% als ik het nog een keer overhaal. Maar is het nodig om nog eens over te halen.
Of het nodig is kan jij het beste bepalen. Vind je hem goed of mag hij wat zachter?
Wanneer je ipv 96% alcohol, alcohol met een lager percentage gebruikt moet je wellicht eea iets langer laten macereren. Wanneer je het recept van de site van limoncello maken gebruikt maar dan met een lager percentage kun je ook iets meer dan een liter alcohol gebruiken en dan de teveel aan milliliters in mindering brengen op je toe te voegen water.
Wanneer je het recept van de site van limoncello maken gebruikt maar dan met een lager percentage kun je ook iets meer dan een liter alcohol gebruiken en dan de teveel aan milliliters in mindering brengen op je toe te voegen water.
-
Juist dus allemaal variabelen waar de vraagsteller dus helemaal geen begrip van ha had en hij/zij vroeg gewoon " Kan ik wat lekkers Marcheren met een liter 89% gedestilleerd uit suikermash?".
-
Goede vraag dus, heb ik ook gelijk een vraag, kan ik lekkere hazelnootliquer marcheren uit 92%. En dan het liefst met een citroen, cacao enz zie boven. Is hier een recept van, en nee niet op deze site noch bij Google.
Ik vond de vraag ook niet verkeerd.
Heb je bij Google macereren ingevoerd of marcheren of marcereren?
Wel het juiste woord invoeren anders vind je het niet 😉
In het Engels zoeken levert ook een heel pak meer op
bv http://ciderandrye.com/blog/2014/1/19/homemade-hazelnut-liqueur
http://alldayidreamaboutfood.com/2013/02/homemade-hazelnut-liqueur-sugar-free.html