Meldingen
Alles wissen

Obstler maken van gedroogt fruit en van fruit in blik


Berichten: 2
Topic starter
(@hans-1957)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Na meerdere probeersels om met een suiker stookwijn iets lekkers te maken wil ik nu een stap verder gaan. Ik ben in het bezit van gedroogde dadels en abrikozenstukjes, van elk ongeveer 5kg. Verder heb ik 12 blikken peren op sap, 15 blikken ananas en 10 blikken perziken. Aan hardware heb ik 3 vergistingsvaten van 30 liter, een ketel van 5 liter en sinds gisteren een ketel van 12 liter met kolom. Tevens heb ik een 1000W kookplaat en een 1pits gasbrander.

Ik ben van plan om van al deze grondstoffen een obstler te maken. Ieder advies, info en/of ervaring hiermee is welkom. Welke gist, stookschema, enz. Met vriendelijke groeten Hans

 

 

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
2 reacties
2 Reacties
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 306

@hans-1957 wij zitten zelf in de fruit handel en leveren ook voor industrie . 
Fruit in blik is van hoge kwaliteit maar gaat door meer bewerk. Ook spul om beter te blijven in blik.

Ik zou alleen vers gebruiken . Ik weet niet of het nog goed geschikt is voor fermenteren .

Beantwoorden
(@odevie)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 367

@theresa ik heb wel goede ervaring met ananas in blik wat ik enkele weken heb laten macereren in alcohol van 50%. Vervolgens gestookt na verdunning tot minder dan 40% in een alambiek. Een deel van de ananas in een kookzak op een rooster meegestookt. Met de overige ananas nog een lekkere confituur gemaakt...

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?