Meldingen
Alles wissen

Onderzoek naar mensen die als hobby drank destilleren


Berichten: 2
Topic starter
(@appelsabje96)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Goedemiddag,

Allereerst zal ik mij even voorstellen: mijn naam is Sabrina van Eijk en ik studeer Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel ben ik bezig met een project, samen met drie medestudenten. Wij onderzoeken voor ons project mensen die als hobby destilleren hebben. Wij zijn opzoek naar mensen die al lid zijn van een community en zouden graag meer te weten komen over de achterliggende motivatie om deel te nemen aan een community Verwijderde link Zouden mensen openstaan voor een interview? Stuur mij dan een mailtje: [email protected]

Alvast bedankt!

 

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
9 reacties
7 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9666

@appelsabje96 de. Meeste  mensen die thuis destileren houden niet zo van de media op te zoeken.

Er is nog steeds zeer onterecht een stigma op de hobby destilleerders als makers van slechte alcohol  .

Vorig jaar was er ook al eens een  persoon die uit was op een interviews van een hobbyist .

Afgespiegelt als moonshiner in  stukje in een blad heeft een gewaardeerd mede forum lid geen goed gedaan. 

De meeste leden van dit forum houden van discretie .

( Inderdaad wat collega Kees ook al opperde probeer eens  algemeen beschaafd Nederlands .  Engelse texten invoegen staat hooghartig . )

 

Beantwoorden
(@chriswisky)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@robbert Nieuwe Revu ongeveer 6 mnd geleden moonshiners Nieuwe Revu was ik en positief en niemand aan de deur

Beantwoorden
Kees22
(@kees22)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1265

@appelsabje96 Goed, misschien ben ik wat grof geweest en heb ik er niet genoeg rekening mee gehouden dat een onderzoek ook gaandeweg contouren kan krijgen. (Of juist gierend uit de hand kan lopen! 🤣 )

Ik weet mijn eigen motivatie niet meer, waarschijnlijk was er een wijn of bier mislukt. Inmiddels vind ik het een hobby met veel aspecten: technisch knutselen, chemische en biologische processen uitzoeken, experimenteren, etiketten ontwerpen, gewassen oogsten of krijgen, rekenmodellen maken, contact met hobbygenoten, lekkere dranken maken etc..

Lid van een gemeenschap voel ik me hoogstens op een barbecue of op een forum, waar ik inzichten kan uitwisselen en zowel gecorrigeerd als gewaardeerd word. En waar ik kan helpen en geholpen worden. Van de stokers uit mijn woonplaats die ik ken, is er een ook (overtuigd) lid van een forum en volgens mij moet een ander daar niks van hebben of heeft er niks aan. Een andere collega is er mee gestopt, mede vanwege zijn alcoholisme. Wat er leuk is aan praten met hobbygenoten is vrijwel universeel, denk ik: je praat met mensen die je weinig uit hoeft te leggen.

Tegen een interview zou ik weinig bezwaar hebben, maar voor de zekerheid dan wel alleen onder een forumnaam, niet onder mijn eigen naam. De hobby is formeel nog steeds illegaal met forse boetes en zelfs gevangenisstraf. Ik schat het risico niet zo hoog in, maar beter blo Jan dan do Jan. (Ik heet geen Jan, voor de zekerheid!) En ik vermoed dat je dan problemen krijgt bij de beoordeling van je werk.

Beantwoorden
(@appelsabje96)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

New Member
Berichten: 2

Aangezien de reacties zien wij dat ons vorige bericht zorgde voor een aantal vragen. Als allereerst doen wij een project voor een bedrijf die graag een plek wilt aanbieden voor mensen die als hobby destilleren. Daarnaast wilt hij ook de gelegenheid creëren dat mensen ook hun spullen daar kunnen verhuren aan anderen.

 

Uw gegevens of antwoorden in het interview worden op geen enkele social media platform gepost of gedeeld behalve met ons en de opdrachtgever van wie het bedrijf is. Dit blijft uiteraard privé. Het is erg vervelend om te horen die als moonshiner werd gezien en wij snappen dat hier zorgen over zijn. Wij hebben besloten om op dit forum ons verzoek voor een interview te posten omdat wij zagen dat op dit platform hobby destilleerders actief zijn en zagen dit als een kans om wellicht met één van jullie of meerdere mensen een interview te houden.(Dit mag uiteraard ook met een verzonnen naam). Een forum is namelijk een online community, jullie gebruiken dit platform om in contact te komen met mensen met dezelfde interesses, in dit geval destilleren. Wij hadden als gedachte dat wij het doel van ons verzoek zouden vertellen aan de mensen die openstaan voor een interview en dus on hadden gemaild.

Communication and multimedia design, oftewel CMD, is een creatieve opleiding waar je concepten bedenkt voor opdrachtgevers en leert hoe jij de boodschap van een bedrijf overbrengt naar een bepaalde doelgroep. Hier een link als u kort wilt weten wat deze opleiding inhoud: <a href=" Verwijderde link "> Verwijderde link

Hopelijk is er hiermee wat  meer duidelijkheid over onze intenties.

 

Beantwoorden
(@chriswisky)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@appelsabje96 op de eerste plaats vind ik dat forumleden grof reageren ik als stoker van denk ik 250 ltr per jaar kan dat zeggen ik sta op VICE expositie gehad in Utrecht op voorpagina van Nieuwe Revu gestaan en een stuk in het blad ik stook met een ketel van 100 ltr ik heb nog nooit iemand aan mijn deur gehad ik verkoop niets het hoort bij mijn manier van leven.dus als je graag op bezoek wil voor je studie of interessen je bent welkom mijn tel is 0621692468 Groetjes Chris en voor de forum leden ik ben niet publieks geil want dan lag er een boek van mij daar ben ik al 4 .com gevraagd

Beantwoorden
(@chriswisky)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

Trouwens ik stook op de manier van 100 jr geleden geen meters en doe alles op gevoel

Beantwoorden
(@chriswisky)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@appelsabje96  goeie dag ik stook ongeveer 18 jr maar op een heel primitieve manier ik stook om dat het bij mijn manier van leven hoort,per jr stook ik ongeveer 250 300 ltr buiten stoken slachten we zelf roken vlees maken worst plukken paddenstoelen en is onze apotheek de natuur enz.als je graag wil komen welkom als je een beetje over mij wil weten googel naar moonshiners Nieuwe Revu daar sta ik ook in in het forum word niet echt positief gereageerd dat vind ik jammer ik heb vaker bezoek gehad van journalisten altijd positief nooit geen probleem gehad,ik verkoop niets werk veilig en de eerste fles drink ik zelf als je wil komen min tel nr is 0621692468 liefst bellen rond 9.30 of na 21.00 uur  weekeinde maakt niets uit gr.Chris.V of whisky

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1265
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Wasda? Communication and Multimedia Design????

En lid van een community? Wasda nou weer?

 

Om te beginnen word ik graag aangesproken in fatsoenlijk Nederlands (dus geen kinderen-voor-kinderen-dialect en al helemaal niet in het Engels).

En verder zou ik wel willen weten wat jullie motivatie is. Er is bijvoorbeeld verschil tussen destilleren als hobby hebben, graag kletsen met mede-amateurs en je lid voelen van een gemeenschap.

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Als je met een keteltje van 5 ltr stookt en moonshiners op tv gezien hebt hoef je echt niet bang te zijn dat je een inval krijgt maar NOOIT iets verkopen en eerst je eigen drank drinken voor dat je ander laat drinken en veilig werken verzekering betaald niets

Beantwoorden
Deel:

©2023 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?