Dag,
Ik heb het recept van de website om alcohol te maken gevolgd en ik heb kristalsuiker van Van Gilse gebruikt. Het vat heb ik voor gebruik met kokend water gereinigd. Na een weekje wachten geeft het alcoholslot geen teken van leven meer, bevat het 30 liter vat met suiker, water, gist een troebele vloeistof met ongeveer 8 a 9% alcohol (volgens mijn alcohol meter). Volgens de site zou dit rond 20% moeten zijn. Wat kan het probleem zijn? Wat kan ik doen om alsnog het gewenste percentage te krijgen? Ik heb het vat in de huiskamer gehouden met een temperatuur van minimaal 15 graden en een maximum van 20 graden. Wat gaat er fout?
Beste,
hoeveel suiker ?
hoeveel water ?
welk gist ?
En hoe bent u te werk gegaan ?
8 kg kristalsuiker opgelost in 10 liter heet water, in vat gedaan en 15 liter koud kraanwater toegevoegd. Geacht tot de temperatuur van de vloeistof 28 graden was en toen 175 gram Classic 8 turbo yeast toegevoed. Het vast met de deksel afgesloten en na ongeveer 1,5 uur kwamen de eerste belletjes in het alcoholslot. Gewacht tot het slot helemaal stil was (7 dagen) en een testhoeveelheid uitgenomen. Zoals gezegd troebel en ongeveer 9% alcohol ipv de beloofde 20%.