Meldingen
Alles wissen

Peer nog suiker

Pagina 2 / 2

Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gebruik in ieder geval een gist wat thuis is in fruit vergisting .
Een commerciële cider of wijn of een algemeen gist van hoge kwaliteit .
Geen vodka of whiskey specifiek gist

Beantwoorden
Jongenengel
Berichten: 21
Topic starter
(@jongenengel)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Mangrove Jack's - SN9 Fruit wijngist - 8 g ik heb deze gekocht 

Volgens de beschrijving zeer geschikt voor mijn situatie....

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gebruik voor opnieuw te gisten wel een gist bijpassende aan de fruit .
Of gebruik b.v. een wijn of cider gist .
Eventueel een breed universeel gist.

Geen whisky of vodka specifiek gist of suiker specifiek .
Fruit is anders in enzymen en zuren .
Daarom altijd een juist gist of eigen gist gebruiken .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@jongenengel de mangrove jack is een goede keuze .
Let wel op ph .

Beantwoorden
Jongenengel
Berichten: 21
Topic starter
(@jongenengel)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Goedemiddag,

Vorige week heb ik uiteindelijk de 80 liter peren cider. 

nog een keer door de refactometer bekeken nadat de hele zomer het later toegevoegde gist zijn werk had kunnen doen...helaas niet heel veel resultaat i.p.v. 1030 was het nu 1025 geworden. Bescheiden winst ;-).

Na het stoken is het resultaat nu 2,5 liter van 50% geworden. niet heel veel dus...

Wel heb ik geprobeerd om lang door te stoken 96,6 graden...dit leverde beetje troebel resultaat maar smaak was nog goed.

Nu teruggebracht tot 38% en ga ik het kunstmatig verouderen 3uur verwarmen tot 50graden.

KIjken of dit een drinkbaar resultaat oplevert...

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vraagje :  hoe zaten die peren in het vat ?  In pulp ? Gemalen ? Versneden ? Geperst ?

En hoeveel kg peren op hoeveel kg water ?

Beantwoorden
Jongenengel
Berichten: 21
Topic starter
(@jongenengel)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hoi,

spycat peren waren versneden en er was weinig water toegevoegd.

Ik hen nu een  vat staan dat ik met vermalen peren.

Hier is geen suiker aan toegevoegd maar wel direct mangrove jack 9 toegevoegd.

vat was 104kg en na 2 wkn nog 101 km lijkt dus beter te gaan nu.

Beantwoorden
Jongenengel
Berichten: 21
Topic starter
(@jongenengel)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Gisteren stook gedaan met 60 liter uit vat (bericht 4okt2020) slechte opbrengst krappe liter 30%.

Toch maar weer met refractometer checken.

Zouden er dan enzymen bij moeten?

Zonde van de moeite volgende vat  maken met navolgen tips😉

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?