Zoals sommigen van jullie al wisten ben ik peren aan het vergisten. Ik had deze al willen stoken deze week maar helaas kwam er wat tussen.
nu staat het te vergisten en dit was mijn recept:
- 10kg peren uit de tuin van mijn nichtje
- 5 potjes fruitesse van 450 ps met 275gr suiker per stuk
- 2kg suiker
- 45l water
- 500gr gevlokte haver als gistvoeding
- mangrove Jack Saison
Ik ben begonnen met een giststarter te maken. In een erlenmeyer 600ml appelsap en havervlokken en dit even gekookt, afgekoeld en gist er in gedaan. Dit even laten staan en wanneer de fermentatie was gestart heb ik de magneetroerder aangezet.
48 uur later heb ik de peren 20 min gekook met 500gr havervlokken, suiker en fruitesse appel&peren. Dit heb ik met de minimale hoeveelheid water gekookt. Na het koken heb ik dit in de vergistingston gekieperd en gekoeld met koud water. Gist er bij en fermenteren maar!