Meldingen
Alles wissen

Peren Eau de Vie rijpingsvraag


Berichten: 16
Topic starter
(@opticase)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

Beste lezers,

Van het weekend 3 25l vergistingsvaten bereidt voor mijn Eau de Vie van peren. Wat heb ik gebruikt:

per vat, 7 kilo Triumph (lekker melig en zacht) 3 kilo Conference (melig). Hier een Fruit Schnapps gist op gegooid en is nu lekker aan het borrelen op kamer temperatuur. 

Nu mijn vraag, wat zijn jullie aanraders om, na destillatie, de drank op de rijpen / lageren? Ik heb al iets gelezen dat lageren op Eik niet aan te raden is vanwege de (potentiële) fragile smaak van peer. 

Ik ben dus op zoek naar tips om de perensmaak te behouden / versterken, en de eventuele lengte van lagering.

Alvast bedankt voor de reacties!

Beantwoorden
3 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10245

@opticase een vat van kastanje hout of op walnoot / hazelnoot doppen.

Beantwoorden
Berichten: 16
Topic starter
(@opticase)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

Dank je Robbert! Kun je iets zeggen over de smaakontwikkeling van de drank als het op kastanjehout lagert of walnoot doppen?

Beantwoorden
Berichten: 16
Topic starter
(@opticase)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

Dank je Robbert! Kun je iets zeggen over de smaakontwikkeling van de drank als het op kastanjehout lagert of walnoot doppen?

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?