Beste lezers,
Van het weekend 3 25l vergistingsvaten bereidt voor mijn Eau de Vie van peren. Wat heb ik gebruikt:
per vat, 7 kilo Triumph (lekker melig en zacht) 3 kilo Conference (melig). Hier een Fruit Schnapps gist op gegooid en is nu lekker aan het borrelen op kamer temperatuur.
Nu mijn vraag, wat zijn jullie aanraders om, na destillatie, de drank op de rijpen / lageren? Ik heb al iets gelezen dat lageren op Eik niet aan te raden is vanwege de (potentiële) fragile smaak van peer.
Ik ben dus op zoek naar tips om de perensmaak te behouden / versterken, en de eventuele lengte van lagering.
Alvast bedankt voor de reacties!
Dank je Robbert! Kun je iets zeggen over de smaakontwikkeling van de drank als het op kastanjehout lagert of walnoot doppen?
Dank je Robbert! Kun je iets zeggen over de smaakontwikkeling van de drank als het op kastanjehout lagert of walnoot doppen?