Meldingen
Alles wissen

Pure Liquid malt Extract


ArtA380
Berichten: 72
Topic starter
(@arta380)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Heeft iemand hier ervaring mee?  Als ik het goed begrijp hoef je dus geen paar kilo mout te schroten, maar gewoon vloeibare malt extract toevoegen aan je mash.  In diverse smaken te koop.  Dank, grt Art.

1703776550-Screenshot-2023-12-28-at-160847.png
Beantwoorden
3 reacties
2 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@arta380 Als je op moutextract zoekt in het forum zul je zien dat het vaker wordt aanbevolen, deze versie wordt aanbevolen met suiker en water aan te lengen voordat de gist erbij gaat. Het is prima spul om de verschillende aspecten van het proces te doorlopen, het levert wat minder vrijheid op dan mout en granen maar je komt een stuk beter in de buurt dan met suiker en maïs.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@alchemist inderdaad het is makkelijk voor beginners en je komt een beetje in de buurt. Met aanvullen  met suiker krijg je meer alcohol volume maar ook smaak verdunnen.

Maar vol mout of vol mout en granen brengt vele malen meer aroma mee.  

Beantwoorden
ArtA380
Berichten: 72
Topic starter
(@arta380)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Dank. Sorry, ik was vergeten te kijken op het forum op dit onderwerp. Ik ga het lezen.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?