Meldingen
Alles wissen

Roze gin


Berichten: 28
Topic starter
(@zozaat)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Iemand een tip voor Roze gin te maken ?

 

 

Beantwoorden
11 reacties
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kleur krijg je door paar frambozen in zeefje en de gin erdoor te laten lope.

En andere manier is kleuren met paar witte en rode rozen blaadjes er in te doen tot op goede kleur en dan eruit halen .

( Je kunt ook flesjes kleurstof kopen ) 

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Shalom Zozaat

Voor The Queen (UK) is een pink gin (drinkt ze dagelijks) gin met een druppeltje angostura.

Ik kleur soms mijn gin met een van de volgende purperen smaakmakers.

 

-cassissap (zwarte bessen) heaas is het seizoen over

-vlierbessen volop in seizoen nu)

-moerbei (de zwarte niet de witte)

 

Hoe gaat dat ?

Pluk de bessen vers van een boom/struik die niet naast een weg of agro-industrie veld ligt.  Pers de bessen,  meng het sap van de eerste koude persing met gin 1/1.  Leg in een koele kelder voor 3 maand. Filter met een gewone koffiefilter

Gebruik deze tinctuur om je gin te kleuren.

 

Kleurt pink en smaakt lekker

 

 

 

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 41
(@nathan2020)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik heb ook een vraag over kleur . 

 
Als ik een gin maak met een mix van kruiden dat ik laat macereren en daarna stook is het destilaat helder. Vanaf ik er water bijgiet om het te verdunnen naar 40%  wordt het destilaat troebel ? Dit komt waarschijnlijk door de olien enzo . maar hoe kan ik dit verhelpen ? 

 
Heb het al geprobeerd met enkele koffiefilters onder elkaar maar niet altijd het gewenste resultaat?
heeft er iemand nog andere tips ?
 
Alvast bedankt 
groetjes Nathan 
Beantwoorden
7 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@nathan2020 is het melk wit troebel of grijs ?  

Klaren met vislijm .

Ik vermoed dat het mineralen zouten neerslag is. 

Zorg altijd als je verdunt dat het water dezelfde temperatuur als de alcohol heeft .

Beantwoorden
(@nathan2020)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 41

@robbert het is melk troebel.

Hoe moet ik dat dan doen klaren met vislijm?

alvast bedankt 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@nathan2020 Vislijm : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met wat alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank door afkoeling vlokt dit en neemt zwevende mee naar beneden . hierna door filter halen .

 

 
Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

Hallo @robbert 

Weet je zo waar ik Vislijm kan kopen?

groeten, André 😎🥃

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@ndre stookwinkel deventer , brouwmaatje Amsterdam

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1159

@robbert 

stookwinkel heeft het helaas niet, ik wou het graag hier ergens in de buurt (Twente)halen maar dat word nogal een dingetje.

in ieder geval bedankt.

Groeten, @ndré😎🥃

Beantwoorden
stookje
(@stookje)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 138

@nathan2020 Door te macereren krijg je veel meer olien in de gin dan als je de botanicals in de ketel stopt en de alcoholdampen de smaak laat opnemen. Probeer hetzelfde recept eens met een veel kortere maceratie tijd (een halve dag oid) en dan de kruiden in de ketel in het damppad. Je zal zien dat je gin veel minder troebel wordt.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bij Macereren week je stoffen uit die oplosbaar zijn in water en ook in alcohol. . 

Je krijgt dus voor smaak een aantal ongewenste foezels .  Door dit te destileren krijg he zuiverdere smaken.  Ook door manier van destileren kun je een fijn selectie maken / sturing in smaak .

Daarnaast heb je warmte waarop bepaalde stoffen  los komen . De damp temperatuur van de stof.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?