Iemand een tip voor Roze gin te maken ?
Kleur krijg je door paar frambozen in zeefje en de gin erdoor te laten lope.
En andere manier is kleuren met paar witte en rode rozen blaadjes er in te doen tot op goede kleur en dan eruit halen .
( Je kunt ook flesjes kleurstof kopen )
Shalom Zozaat
Voor The Queen (UK) is een pink gin (drinkt ze dagelijks) gin met een druppeltje angostura.
Ik kleur soms mijn gin met een van de volgende purperen smaakmakers.
-cassissap (zwarte bessen) heaas is het seizoen over
-vlierbessen volop in seizoen nu)
-moerbei (de zwarte niet de witte)
Hoe gaat dat ?
Pluk de bessen vers van een boom/struik die niet naast een weg of agro-industrie veld ligt. Pers de bessen, meng het sap van de eerste koude persing met gin 1/1. Leg in een koele kelder voor 3 maand. Filter met een gewone koffiefilter
Gebruik deze tinctuur om je gin te kleuren.
Kleurt pink en smaakt lekker
Ik heb ook een vraag over kleur .
Bij Macereren week je stoffen uit die oplosbaar zijn in water en ook in alcohol. .
Je krijgt dus voor smaak een aantal ongewenste foezels . Door dit te destileren krijg he zuiverdere smaken. Ook door manier van destileren kun je een fijn selectie maken / sturing in smaak .
Daarnaast heb je warmte waarop bepaalde stoffen los komen . De damp temperatuur van de stof.