Hallo, een vraag over verdunnen. Ik stok inmiddels een jaar met een koperen alambiek, naar volle tevredenheid lekkere drankjes gemaakt. Gestart met wat ik noem "suikerwater"maar ook druiven, pruimen, bosvruchten etc verwerkt.
Laatste stook was rum van melasse. Na de fijnstook heb ik een goeie 3 liter van ongeveer 65%. Mooi helder en goed resultaat. Gisteren een gedeelte daarvan aangelengd met afgekookt water (eerste 2 dagen op zelfde temperatuur laten komen).
Maar wat een tegenvaller, de rum is troebel uitgeslagen, zie foto's.
ik kan natuurlijk alles nog een keer stoken, maar dan moet ik weer verdunnen, liefst zonder dezelfde fout te maken....
Weet iemand wat ik fout gedaan heb of dat hier iets aan te doen is?
alvast dank voor jullie hulp!!!
Ik heb het zelf met rum nooit meegemaakt, maar met b.v. ouzo komt dit doordat de aanwezige anijsolie beneden een bepaald alcoholpercentage niet meer oplost, maar heel kleine druppeltjes gaat vormen. Welk percentage heeft de rum nu na verdunning en wat gebeurt er als je wat onverdunde rum hieraan toevoegt?