Meldingen
Alles wissen

Schuim tijdens vergisten


Dragonyichi
Berichten: 56
Registered
Topic starter
(@dragonyichi)
Actief Lid
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dag allemaal,

 

Er staat een ton met 6kg dextrose te vergisten (25 liter in een 30 liter inhoud ton). Op kamertemperatuur met de stillspirits pure. Nu is er zoveel schuim ontstaan dat het waterslot compleet leeggeblazen is en de muur eromheen allemaal zwarte spikkeltjes heeft van de koolstof die ik eraan heb toegevoegd. In de 4 jaar dat ik dit nu doe heb ik dit nog nooit zo erg meegemaakt.

Wat kan ik tegen het schuimen doen? Want het is nu nog steeds aan het schuimen, en ik wil mijn muur besparen.

Hoe krijg ik daarnaast het beste de carbon uit mijn muur? En kan het kwaad voor de wasmachine als ik er bijv een handdoek op leg waar de carbon in trekt?

 

Thanks voor jullie hulp!

Groetjes,

Dragonyichi

Beantwoorden
5 reacties
2 Reacties
munckerik
Moderator
(@munckerik)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 5149

@dragonyichi aan het schuimen kun je niet veel of zelfs niets doen vrees ik. Wat je kunt doen is, zolang het nog heftig aan het gisten is de emmer een klein beetje open zetten. Of je kunt een blow-off overwegen. 

Over je muur en wasmachine durf ik niets te zeggen.

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 8148

@munckerik op oppervlakte stro laagje , bliezen , kaf of rijsthulzen strooien .

Het schuim komt dan minder op .

 

Beantwoorden
Mick
Berichten: 441
 Mick
Registered
(@mick)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Infectie misschien?

Met suikervergistingen heb ik nooit veel schuim gehad. Als je veel zemelen o.i.d. gebruikt kun je een koek krijgen daarvan maar dit is vreemd.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 2213
Registered
(@alchemist)
Nobel Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Posted by: @dragonyichi

Hoe krijg ik daarnaast het beste de carbon uit mijn muur?

Ik denk dat het opnieuw verven wordt helaas.

 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1239

@alchemist, ik zou het dit keer zwart doen en de kleur ook.

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?