Meldingen
Alles wissen

Still Spirits Tonic Water (ongoing) review


Berichten: 31
Topic starter
(@tedestillaat)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Twee maanden geleden heb ik een Still Spirits Tonic Flavouring Kit ontvangen, met als belofte mijn ervaringen te delen. Al mijn fusten waren afgevuld, dus het duurde even voordat ik ruimte had. En belofte maakt schuld, dus hier zijn mijn ervaringen.

Laten we beginnen met wat deze tonic flavouring kit precies is. Het is een pakketje met alle smaakstoffen die nodig zijn om 5 gallon (18.9 liter) tonic water te maken. Deze inhoud is natuurlijk niet toevallig; dit is namelijk precies wat er in een corny keg past; de standaard fusten die thuisbrouwers gebruiken. Tonic water van de tap dus.

Je ontvangt een plastic verpakking met daarin een aantal zakjes ingredienten (zie foto):

  • Citroenzuur
  • Smaakstoffen
  • Conserveringsmiddelen
  • Zoetstoffen

Gezien ik niet van zoete tonic hou, en ik al eerder berichten zag over het doseren van de zoetstoffen heb ik niet het hele zakje toegevoegd. Ik heb de zoetstoffen afgewogen, en besloten om 2/3e te gebruiken (4,5 gram van de 6,8 gram in het zakje). Dit is natuurlijk een kwestie van smaak - maar het is dus mogelijk om de smaak iets te tweaken.

Het maken is vrij simpel; maak een fust schoon, vul het fust half met warm water, voeg alle zakjes toe, goed schudden, laten rusten, afvullen met koud water, nog wat schudden, klaar! Natuurlijk heeft tonic ook wat bubbels nodig, dus hierna heb ik hem geforceerd op druk gebracht door hem aan te sluiten op de CO2 (1,2 bar). Na een week is hij mooi op druk, natuurlijk kun je ook technieken als rollen en schudden gebruiken als je echt veel haast hebt.

Ik heb overigens gewoon kraanwater gebruikt voor het maken. Osmose water leek me onwenselijk en bovendien bewerkelijk. Het idee is uiteindelijk dat je makkelijk tonic water van de tap kunt hebben toch?

Ervaringen in de volgende post!

1654940305-7b5d876f-8158-4115-b0fb-f648982e119f.jpg
Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
6 reacties
Berichten: 31
Topic starter
(@tedestillaat)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

En dan het moment supreme: het tappen! Link naar filmpje!

Mijn vrouw, die overigens bovengemiddeld geïnteresseerd was, heeft me geholpen om een filmpje te maken van het tappen. Ik denk dat de beelden voor zich spreken: Tonic water uit de tap! De droom van eindeloze gin tonics is een realiteit.

De tonic zelf is prima en vergelijkbaar met wat je in een bar of cafe geboden krijgt. Mooie citrus, een bittertje, niet te zoet. Ik denk dat ik dit prefereer over een royal club of schweppes. Zowel puur als met gin is dit prima. Zoals jullie zien voegt mijn vrouw ook graag extra citrus toe, maar ook komkommer of kruiden, wat het verschil tussen tonics denk ik verkleind. 

Wat is de volgende stap? Ik wil een wat gedetailleerde vergelijking maken met andere commerciële tonics. Het liefst maak ik een soort matrixvergelijking waarin ik met wat bekenden blind wil proeven. Mijn idee is om een "goedkopere" tonic (Schweppes), deze tonic, en een wat duurdere tonic (Fevertree) te proeven. Dan puur, en met twee gins van verschillende prijsniveaus (Bombay Sapphire en een Tanqueray of Poli Gin). Dat is nog wel wat georganisseer dus dit ga ik later toevoegen.

Uiteraard sta ik open voor suggesties of vragen. Wil je iets weten over deze tonic? Heb je suggesties over een tonic of gin die ik mee moet nemen in mijn matrix? Andere vragen? 

PS. als ik de video terugkijk, en vooral luister zie ik dat ik de druk even iets omlaag moet draaien. Ik was denk ik iets te enthousiast bij het maken van dit filmpje dat ik dit ben vergeten 🙂

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2710
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Leuke review! Als ik een keg heb ook eens proberen. 

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hele leuke review!

Als je een filmpje wilt plaatsen is het het beste deze even op youtube te zetten en dan de link te plakken. Dan kun je het filmpje rechtstreeks hier zien!

Ik heb donderdag ook weer een nieuw fustje gevuld. De eerste was al op 😃

 

 

Beantwoorden
Berichten: 31
Topic starter
(@tedestillaat)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Ik kan helaas mijn vorige bericht niet meer bewerken, hierbij nogmaals de video: Klik voor de video

Beantwoorden
RummyDummy
Berichten: 82
(@rummy)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

🤣 😆 ziet  er super uit!

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2710
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Vanavond ook een keg gevuld met de tonic. Ook op 1.2 bar gezet en buiten gezet met deze temperaturen. Ben benieuwd over 4 dagen.

1670185175-IMG-20221204-WA0030.jpeg
Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?