Meldingen
Alles wissen

stoken gebottelde appelcider


JohanS
Berichten: 37
Topic starter
(@johans)
Trusted Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Beste medestokers ,

enige tijd geleden heb ik wat kilo's appelen gekocht en dit laten vergisten met champagnegist .

Daarvan heb ik dan appelcider van gemaakt en gebotteld , het alcohol gehalte van de cider heb ik naar zo een 11 % gebracht omdat ik 5 a 6 % wat weinig vond .

In de flessen heb ik dan wat suiker toegevoegd omdat ik graag wat bruis heb in de cider .

Nu blijkt mijn cider geen succes te zijn en dacht ik deze te verstoken . 

Kan dit omdat er wel wat bruis in de flessen zit ? 

 

1664464486-20220929_170229.jpg
Beantwoorden
3 reacties
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illustrious Member
Berichten: 9054

@johans als je de flessen leegt in de ketel en de ketel licht verwarmt de temperatuur tissen 35 en 55 graden houden . Bij kou houd een drank co2 vast door warmte raak je dat snel kwijt.

Beantwoorden
JohanS
(@johans)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 37

@robbert  je bent een reus ! dankjewel

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illustrious Member
Berichten: 9054

@johans reus 🤣 beetje algemene kennis. 

Maar gewoon even voorverwarmen met open ketel vooraf stoken komt het allemaal goed ..

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?