ik heb inmiddels als heel wat verstookt in de t500 en genuttigd ook ?
Ik vergist water en suiker met natte bakkersgist ui5 vriezer gaat perfect.
nu was mijn stookwijn nooit helemaal helder en heb dat altijd verstookt en vond resultaat prima.
Vorig weekend had ik willen stoken maar niet aan toegekomen dus ditweekend zaterdag aan de slag en wat viel me op de stookwijn was kraakhelder. Ik zo voorzichtig mogelijk afgeleverd en gist weggedaan na overhevelen was het niet meer zo kraakhelder door beweging dus alles terug gedaan en tot vanmorg3n laten staan, resultaat wijn niet kraakhelder.
De vraag is of kraakheldere stookwijn een betere smaak geeft na het stoken of maakt dat totaal niet uit in d3 t500
Met een goed werkende , goed ingerichte ketel mag het geen verschil uitmaken .
Een destilatie apparaat is juist om schoon te krijgen .
Wat wel uit kan gaan maken als je na eind gisten iets lang laat staan is acetaten vorming en resten gist die ontbinden .
Bijj mij is hij ook vaak niet kraakhelder.als ik het in de ketel gooi.in het begin is hij helder maar bij overhevelen naar de ketel niet meer.