Meldingen
Alles wissen

suiker inkoop

Pagina 1 / 3

Berichten: 92
Topic starter
(@johnsmith22)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

hebben jullie wel eens het idee, suiker reken ik cash af?

ipv met pasje?

 

Beantwoorden
30 reacties
Berichten: 230
(@lucifertje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

bij de lidl een winkelwagen vol, bij vragen ben ik imker.

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 92
Topic starter
(@johnsmith22)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

lol

 

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bij fruit inmaken, wat hier op de "buiten "normaal is geen gezeur. Inmaken, zei ik ook bij het halen van gasflessen, afgelopen weekend. Maar ik gebruik zelden suiker, ook niet in de koffie. Binnenkort voor alcoholbrander alcohol maken . 7.5 kg bij de appie. Zullen ze niet om zeuren, en anders kijk ik van "waar bemoei je je mee?".

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Laatste keer 50 kilo ingeslagen. Werd bij de kassa (Lidl Duitsland) wat lacherig gevraagd wat ik van plan was. Mijn antwoord: ik zit nu midden in de ramadan. Daarna vieren wij het suikerfeest. We gaan heel veel suikerkoekjes bakken.

Dat ik nog 10 kilo buikspek van het varken op de band had liggen ontging iedereen op dat moment......

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gewoon terug naar de tijd van ambachtelijk werken dus voor hoge productie en essence mengen en roeren .
Wijngeest ( alcohol ) uit fruit of granen of knollen gaan gebruiken .
T is twee uurtjes meer werk in voorbereiden maar gewoon weer kwaliteit die niet nog eens nabewerking of correcties nodig hebben .
paar kilo zaken granen bij de molen voor gemak mout bij Munckerik en genot van kwaliteit eind product maakt goed voor die 2 uurtjes in voorbewerking .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hoi Robbert, wat zijn de bevindingen van aardappelprut (kapotgekookt tot moes) en dan met alfa amylase werken? Smaakt dat ook nog goed, of is het toch beter om met combi aardappel/mout te werken?

Voordeel van suiker is dat er geen gft afval overblijft...... en ik heb helaas geen vee wat ik blij kan maken met een granen filterkoek.....

Even voor de duidelijkheid: suikerwash is voor mij alleen voor mengen en roeren zoals rabarbercello, limoncello, salmiak chili likeur etc.

Ik stook de suikerwash 2x met mijn bokakob tot >94%. Tussen de stooks in even met ozon behandelen (en dat gaat niet meer nodig zijn na wegsmijten turbogist en overgang na kwaliteitsgist en laag sg waarde).

Gr. Erwin

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Als ik bij de Aldie kom zegt de dame aan de kassa al aha weer stoken,bij het tankstation waar ik kom al weer de fles leeeg, hoeveel ketels moet je nog.daar maakt zig niemand druk om,op school vragen ze wanneer breng je weer een fles mee,bij mijn werkgever als ik bel,he moonshiner heb je tijd voor een rit of zit je achter de ketel.neem ook wel eens een fles mee,ik maak er mij niet druk om,na 16 jr.geen problemen gehad,maar iedereen weet ook dat ik niets verkoop,geven ok.maar verkopen NEE dus niet zo bang zijn.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het gebruik van aardappel is zeker met de moderne aardappel rassen prima om een basis alcohol uit te halen .
Deze alcohol is sowieso zachter dan de suiker alcohol .
Zelf gebruik ik nooit zakjes amylase.
bij het gebruik van mout heb je alfa en beta amylase .
De aardappel goed koken en daarna temperatuur terug brengen en de mout door roeren volgens het standaard maischen .

Je kunt volstaan met 1 op 10 diastatisch mout op aardappel .
maar omdat de huidige aardappel nogal verbetert is bevatten deze meer zetmeel / koolhydraten .
Daarom kun je beter i.p.v. 1 op 10 een verhouding 2 op 10 verhouding aanhouden

Je kunt ook de aardappels doorkoken en i.d.d. tot een prut zodat ze goed vol water is gezogen .
Na koken de aardappel puree invriezen .
het vriezen zorgt dat het vocht uitzet en cellen knappen .
hierdoor komen de sachariden ook vrij waardoor je na ontdooien deze eenvoudig kunt vergisten .

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik bak taarten, denk ik dan maar. Ik koop eens in de zoveel tijd een grote zak suiker bij bouwhuis.com, sporadisch 1 a 2 kg bij de super. ik gebruik alleen suiker als giststarter en om laag een laag suiker percentage (bijvoorbeeld 6% naar 8%) op te krikken. Hoger dan 8% ga ik niet ivm met smaak en scherpte. Al mijn stookwijnen en stookbieren zijn rond de 8%, ik kan aan mijn ketel voelen en aan de uitloop en de vlam zien wat er moet gebeuren met de ketel. Dit omdat, wat in de ketel gaat, eigenlijk altijd gelijk is. https://www.bouwhuis.com/kristalsuiker-gewone-korrel-20kg

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Kijk, hier kan ik wat mee!!!

Robbert, bedankt!

Gr. Erwin

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hoi Hobbyman,

Dat is best nog wel prijzig dan. Ik betaal EUR 0,59 per kilo standaard terwijl soms in de aanbieding bij de Lidl voor Eur 1,- voor een 2 kilo pak.

Gr. Erwin

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Om maar lekker off-topic te blijven.
Wat nou als je bij de super een paar pakken aardappelzetmeel inkoopt? Zou dat ook werken?
Het gaat immers om de omzetting van zetmelen naar suikers.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat is heel goed mogelijk .
maar ook hier moet je een mout of vries methode toepassen .
En je moet wel rekening houden dan met een gist voeding / complete giststarter .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Suiker is GEEN voeding voor gist .
Gist gaat aan werk om dat omtezetten maar raakt snel uitgeput .
Je zal altijd een voeding erbij moeten doen .

Beantwoorden
Pagina 1 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?