Meldingen
Alles wissen

Suikerwater verstoken


Berichten: 12
 Pepo
Topic starter
(@pepo)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Goedenavond,

Ik heb een suikerwater staan te vergisten. Deze wil ik met een alambiek gaan verstoken, om er uit eindelijk simpel met een essence rum van te maken. Maar hoe verstook ik dit? Is 1 stook genoeg? Of moet dit ook met een strip run en fijn stook doen? Aangezien ik uiteindelijk toch op 40% uit moet komen, zou ik zelf zeggen dat 1x vlot stoken genoeg is? Ik ben nog zeer onervaren met 't stoken dus ik hoor het graag.
Groetjes

Beantwoorden
14 reacties
Berichten: 17
 Tjeb
(@tjeb)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik zou zeggen dat die 40% niet zo'n probleem moet zijn en dat je dit na één keer wel moet hebben.

Je moet wel de boel goed uit laten gisten en dan zit je al op 15% daarna rustig stoken dus net geen straaltje. 

Ik zou zelf gewoon rum maken en niet met die essences lopen rommelen omdat het bijna het zelfde is als suikerwater vergisten. Je moet alleen aan melasse zien te komen en ik zag dat iemand op dit forum dit aanbied dus succes.

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb eventueel nog wel 10 liter suikerriet melasse.

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Pepo sugarwash kan je in 1 maal stoken. Normaal moet je niets weggooien maar ik doe toch de eerste 50 ml voor mijn ruitenwissers. 

Rum maken doe je best met pino zijn  suikerriet melasse beter kan je het niet krijgen

De essences is een alternatief waarmee je wel betere rum maakt dan hetgeen je in de winkel kan krijgen maar ik denk dat het nog niets is dan dat je het zou maken met de suikerriet melassa van Pino

@Pino ik heb begrepen dat dumo die 50 liter van mij en 20 liter van suzovoke zaterdag komt halen en het naar DDM brengt. Ik ga jet dan daar halen en breng de 20 liter naar Suzovoke. Fijn die samenwerking en bedankt iedereen voor de hulp

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb ook ooit de rum-essence van Lick gebruikt om 'rum' te maken.  Lijkt in geen jaren op 'the real stuff', enkel te gebruiken in rum-cola waar de cola de smaak van de essence wat verdoezelt ....

Zelfde verhaal voor de Whisky High Select van Lick.  Niet te zuipen.  Staat enkel nog in de barkast om irish coffee mee te maken.  

Misschien dat essences van een ander merk een beter resultaat bieden, maar voor mij geen kunstmatige smaakjes meer ...

 

Beantwoorden
Berichten: 99
(@tomas)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ben ook beginner en stook te mijn suikerwash ook 1 keer. Resultaat, niet te zuipen. Ik stook het nu zoiezo 2 keer, hier merk ik duidelijk verschil in en ga de volgende batch zelfs drie keer afstoken. Ik denk dat het bij mij niet te zuipen was omdat ik weinig geduld had tot de eerste resultaten. Slecht laten klaren, te hard gestookt. Als jij wel alles volgens de adviezen doet zou 1 keer genoeg moeten zijn.

Succes en veel plezier??

Beantwoorden
Berichten: 12
 Pepo
Topic starter
(@pepo)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oké bedankt allemaal, ik ben weer een stuk wijzer

Beantwoorden
Berichten: 12
 Pepo
Topic starter
(@pepo)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Goedemorgen Pino, wat kost dat? En kan zoiets ook op de post?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik begrijp een ding niet,waarom suiker verstoken? Ik heb dat nog nooit gedaan,ga naar de markt of groente boer of veiling en koop daar voor een prikje druiven etc die overrijp zijn ik drink al 14 jr een hele goeie wijnbrand.

 

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Chris kan natuurlijk zijn dat hij de pure alcohol nadien gebruikt om likeuren te maken zoals limoncello ed waarbij je de citroen moet laten marcereren dan heb je iets aan suikerwaterdistilaat of te wel pure alcohol van een hoog percentage

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Aha.

 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@ChrisV

ik stook ook suikerwater 

maar nu het fruitseizoen begint ook meest al alleen fruit nu eerst kersen en dan pruimen mirrabellen peren en appels en dit jaar hangt er echt veel aan de bomen

 

Beantwoorden
Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat ik me al die tijd afvroeg is waarom die gistcelletjes zo hard gaan op eenzijdige ordinaire suikers. Let wel, ze hebben dan hun vitamine/mineralen pilletje nodig. Geef je ze een uitgekiend dieet (lees gerstewort of druivemost) en je krijgt de meest exotische alcoholen op de koop toe en moet je cuts gaan maken. Vreemd als je er over nadenkt.

Beantwoorden
Berichten: 196
 Arak
(@arak)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dat werkt bij ons toch ook zo. Eet maar eens indiaas/ indonees / of surinaams. Dan wordt het eind product ook "smaakvoller" 😉 De kans op infectie tijdens het verwerkings process ook trouwens.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je hebt natuurlijk ook te maken met verschillende giststammen die ieder weer hun eigen specifieken vergistende kenmerken hebben en leveren. 

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?