Meldingen
Alles wissen

T500 , eerste 100ml weg of niet


Berichten: 13
Topic starter
(@helmuteke)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Dus de t500 dan in gebruik genomen.

morgen zet ik hem voor de eerste maal aan.

moet ik nu de eerste 100ml weggooien of kan deze geen kwaad ?

Beantwoorden
3 reacties
Berichten: 140
(@flyger)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Altijd de voorloop weg.  50ml kan. Hangt af van wat je stookt. Vraag maar aan Robbert.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Is afhankelijk van het gebruikte gist en ingredient(en). Als je 6 kilo glucose met Pure Yeast  van StillSpirits en carbon gebruikt hebt is het niet perse nodig. Ook afhankelijk hoe stabiel de vergistingstemperatuur was. Ik zou, bij gebruik van Pure Yeast van SS en glucose, het op basis van je reukvermogen beoordelen of je het weggooit. Zie uitleg 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Voorloop en naloop heeft geeft vooraf vastgestelde hoeveelheid .
Wat je ook voor apparaat gebruikt en wat voor product ook er is altijd voor en naloop dat verwijderd moet worden .
Dit doe je altijd in de laatste overhaal .
Bij enkele producten is een voorstook aan te bevelen . Dan is in laatste overhaal de voorloop kleiner .
Wanneer je een granen of suiker product stookt is er een kleinere voor en naloop dan wanneer je een fruit product verwerkt .
Wanneer je een alcohol met zaden ,kruiden , plantdelen als wortels , tak en blad verwerkt zal ook het voorloop en naloop deel groter zijn .
De kwaliteit en hoeveelheid van wat je verwerkt is ook wat invloed heeft op grote van te scheiden delen .
De voornaamste manier om punt van scheiding te bepalen is geur , helderheid en smaak .
Voor beginners is dat vaak lastig daarom zegt men wel eens iets van een bepaalde hoeveelheid maar dan kun je of te veel of te weinig weg gooien .
beginners Kunnen dan het beste een aantal borrel glaasjes gebruiken en in elk een beetje opvangen en zodra je merk dat smaak aangenamer wordt overgaan op de hart / ziel opvang .
En zodra je merkt dat alcohol percentage begint terug te lopen neem je weer een aantal glaasjes .
Vanaf het minder smakelijke glas gooi je alles weer weg .
Dan behoud Je het hart deel .
Na een paar x zo geoefend kun je al heel gauw smaak omslag herkennen met slechts een paar drup op theelepel en zijn is de glaasjes truuk alleen wanneer je iets " nieuws " probeert nodig ..
kortom altijd scheiding maken !
T is even oefenen maar is belangrijk voor kwaliteit en smaak van drank of alcohol .
( Zelfs bij 95 % is er altijd 5 %waarvan een deel water en deel verontreiniging is .)

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?