Ik heb nu voor de 4e keer gin gemaakt, deze keer met een eigen samenstelling van kruiden. Maar deze wordt troebel bij het verdunnen. Klaarblijkelijk zit er een etherische olie in die niet mengt met water?
Ik heb damp-infusie toegepast met:
- 15g jeneverbes
- 6g korianderzaad
- 5g kardemom
- 2g zoethout
- 2g iriswortel
- 0,5g citroenschil
- 1 kaneelstokje
Weet iemand wat de boosdoener zou kunnen zijn?
Citroenschil en jeneverbes sowieso. Ik vind het zelf nooit zo erg, dan weet je dat je zoveel mogelijk smaak te pakken hebt. Hoe meer je verdunt, hoe lager het oplossend vermogen. Je kan er weer pure alcohol bij doen tot het weer helder wordt.
Hier ook dat probleem van geen heldere Gin bij mijn eerste stookprobeersel (in een glazendestileerkolf) er zat wel veel limoenschil in ga dat wat minderen dan.
Kan het ook zijn door Tumbo (een vrucht zoals pasievrucht maar eigen aan de zone hier waar ik woon).
Beetje bij beetje versterken met hoger alcohol percentage, wordt hij vanzelf mooi helder weer. Soms zijn een paar druppels pure wodka al genoeg