Ja hoor, daar heb je weer een beginner (ik dus), die turbogist besteld zonder zich eerst even goed in te lezen.
Ik begrijp dat het zelfs met suikerwash niet per se lekkere alcohol oplevert. Ik heb overigens helemaal geen haast maar dacht dat het hogere alcoholpercentage voordelig zou zijn voor het maken van een pruimen brandewijn.
Is die handel nog ergens goed voor als je alle tijd hebt of beter in de prullebak ermee en goede gist bestellen?
Ik heb een airstill (4 liter) zonder thermometer en vind het nog aardig lastig om fatsoenlijke cuts te maken van "normale" pruimenwijn dus weet niet of ik een lekker eindresultaat krijg met een wijn met allemaal extra afvalstoffen door turbogist..
Het gaat me echt om een lekkere borrel en niet om hoe snel het klaar is en hoe veel het oplevert.
Ik vind het eerlijk gezegd wel meevallen met die 'minder lekkere alcohol'. Gebruik van een sugarwash vaak een deel om limoncello e.d. van te maken en een ander deel vul ik aan met water tot het ongeveer 40% is en gaat dan door een filter met actieve kool.
Oh ja eens hoor @Robbert, maar mijn persoonlijke mening (en smaak) vinden er minder mis mee als verschillende mensen op internet verkondigen, dat was meer wat ik bedoelde.
Er is ook verschil in smaak ontwikkeling. En daarbij ook smaak ervaringen.
er zijn mensen die het verschil niet proeven tussen een alcohol uit graan , fruit of uit suiker. En daarom zelfs gin maken uit suiker alcohol. Zelf proef ik verschil meteen en ook de bijsmaak van de goedkope hobby gisten .
Maar goed ieder zijn ervaringen
Het kan immer nog gekker
Er zijn mensen die zelfs een bagger drank gemaakt van roggebrood whiskey noemen en dit heerlijk vinden . Of een vieux niet kunnen onderscheiden van Cognac.
Maar als men maar tevreden is iis dat prima.
haha prima punten Robbert 🙂
Oke dank! Ga de turbogist gebruiken waar het voor bedoeld is, een suikerwash. Dit wordt ook de eerste suikerwash voor mij dus goed voor de ervaring en vergelijkingsmateriaal met de andere stooksels. En hopelijk een redelijke basis voor een likeurtje
Voor de (mirabelle)pruimenwijn zal ik dus de tijd nemen voor de vergisting, nog tips over de ideale gist hiervoor?