Meldingen
Alles wissen

Twee weken stoken


Berichten: 58
Topic starter
(@uridium)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Wow, wat is zelf stoken waanzinnig leuk! Echt een verrijking van m'n leven.

Ik heb de air still nu twee weken en al een heleboel leuke dingen gemaakt!

Het oorspronkelijke doel was om de oude wijn weg te stoken en te lageren tot Armagnac. Ik heb nu 1,4 liter new make gemaakt. Nog 2 liter te gaan... dus nog ca. 20 liter wijn te verwerken.

Maar intussen loopt de ene na de andere gin uit de still.... citroen-juniper-gin, IPA-gin (Citra-hop + citroen + munt), munt-gin, steranijs-gin en een eerste whisky-poging.

En ook de 'koude maceratie' gaat lekker: al twee potten eigen Drambuie gemaakt en een spiced rum.

Ik begin nu al kritisch te worden als ik een commercieel product proef en niet die verse kruiden en andere ingrediënten proef 😉

Beantwoorden
1 reactie
1 Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1819

@uridium, leuk dat het allemaal zo goed lukt. Maar loop niet te hard van stapel, neem kleine stapjes. Maak eerst 1 drank goed en ga dan verder. 2 weken is nog niet zo lang je zal merken dat het heel wat tijd kost om een goed drankje te maken.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?