Meldingen
Alles wissen

Uitslagen methanol test!

Pagina 4 / 4

Berichten: 1833
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

็Het wordt mij steeds een beetje meer duidelijk. Maar ik moet wel bekennen dat ik snel over de formules en de verschillende eenheden heen lees. Maar de conclusie is duidelijk.

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

In plaats van te spreken van grammen per 100 Liter, is het gewoon simpel als je zegt 0.23% is …. gr per liter, of per 70cl (normale drankfles). Kan dat niet dan is de enige conclusie, test leuk voor de nerds, maar verder heb je er niets aan. Ik maak geen hl (hectoliters), en dus zijn de getallen niet te bevatten. 0.23% is nog altijd de helft verwijderd van de 0.4% die Europa aanhoud. En omdat wij altijd de voorloop weggooien , en de naloop ook niet te zuipen is, wordt het voor ons stokers zelfs moeilijk, tot bijna onmogelijk, om onveilige marges te halen. Te veel methanol in drank, is bijna altijd (99.9% van de gevallen) het gevolg van vermenging met een industriële methanol. (spiritus, IPA, etc) En als er in je vergisting teveel methanol zit, ruik je dit als azijnzuur. Als je nu je voorloop steeds opspaart en opnieuw stookt, dan kan je wel een grotere hoeveelheid methanol produceren. Voorloop gebruik ik zelfs niet als brandstof, dit gaat over de grind , als angels share. (En nooit te zuinig met voorloop, voorkomt ook veel  methanol in je drank. 

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mag ook.

Op één ding na: als er in je vergisting te veel methanol zit, ruik je dat niet als azijnzuur. Dat is een gevaarlijk misverstand. Azijnzuur ontstaat door oxydatie van ethanol.

Methanol ruikt niet anders dan ethanol en brandt ook niet met een gele vlam. Het sg is vrijwel gelijk aan dat van ethanol. Eigenlijk is het amper te onderscheiden, behalve via chemische reacties.

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Duidelijk. Het wordt al vaker gezegd dat hobbymatig stoken over het algemeen met minder ellende in de fles zit (minder pijn in de schedel de volgende dag) maar mooi om te lezen dat de "slechtste" drank slechts 50% van de norm bevat.
Lekker door blijven gaan.

Beantwoorden
Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Even wat anders. Waar is Snurrebreut? (Slaure breut ?) Zit hij vast op Gran Coronia?  ? ? Het zal toch niet?

groeten Catnip

 

Beantwoorden
Berichten: 9
(@nvest)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik heb pectoemzymes aan de appelpulp toegevoegd alvorens te persen om de sapopbrengst te verhogen. Begrijp ik hieruit goed ik hierdoor meer methanol maar ook meer suiker bekom zodat methanol/ethanol verhouding weinig wijzigt?

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat zou je zeggen, inderdaad.

In elk geval krijg je meer methanol, en ws ook wel meer vergistbare suiker, maar of de verhouding weinig verandert, betwijfel ik. Ik schat dat er naar verhouding meer methanol uit pectine vrijkomt dan uit de rest van de koolhydraten. Maar ja, dat is maar een gok van mij.

Het blijft toch wel binnen de perken, zo te zien.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Toevoegen van enzymen hydrauliseerd .
Het maakt meer sap en het Breekt ook deels het methyl vormend aanwezig enzym af.
Voordeel is iets meer opbrengst nadeel is dat je aroma achteruit hobbelt .

Je krijgt hetzelfde effect door even de kook over de pulp .
Dat breekt ook cellen open en geeft meer sap vrij en breekt ook weer het methyl vormend enzym af .
Het grote voordeel is dat je minder aroma verliest .
Zeker bij o.a.peren die al een zwak aroma dragen is koken daarom beter dan met zakjes enzym toevoeging werkt .

Beantwoorden
Pagina 4 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?