Amici,
Ik heb -per ongeluk.- het hele vergistingsvat van 30 liter vol.
Ik dacht dat het 21 liter zou zijn.../ gewoon vol kon gooien tot val ondrr de rand. Daarna de 8 kg suiker erbij.
Ik denk doordat ik zon filmpje keek...
Het bubbelt al behoorlijk...
Maar kan ik nu wat doen?
Nog suiker erbij of extra yeast?
Ik heb beide voorradig evt.
Oh ja. Met suiker toch geen voorloop / methanol?
Ik ga voor alcohol om medicinaal wietolie te maken. Niet om te drinken.
Wik, zoals je al opmerkt is de gisting al op gang, echter heeft de gist het zelfs met die hoeveelheden suiker behoorlijk zwaar. Ondanks wat het pakje aangeeft. Een gist onder stress produceert meer dan alleen alcohol. Het is goed dat je aangeeft dat je het niet gaat drinken ondanks dat methanol nu niet gevormd wordt. Ik weet niks van het wietolie procedé maar ik neem aan dat er alleen alcohol voor extractie nodig is dus zou ik me om de reststoffen ook niet zo’n zorgen maken. Je kan de wash dus nog aanvullen met suiker tot aan die geclaimde 20% maar je loopt altijd het risico dat de gist het gewoon voor gezien houdt. Extra gist erbij heeft geen zin nu. Je mag nu rekenen op 13,5 procent alcohol. Wil je het echt tot het randje gaan, voeg maximaal 1 kg opgeloste suiker toe verdeeld over 3 dagen.
groeten Catnip
Ging niet helemaal goed....want teveel water. Suiker erbij en kleine overstroming...
Ach zo leer je het. Ik heb er 7 liter water uithehaald. 2 kg suiker erin. Nu doe ik niets meer. Heb er een grote schotel onder gezet. Erg grote...
Forces of nature. Lijkt me dat je met de nodige respect je wietolie maakt. Welicht met dezelfde insteek krijg je dan ook je gisting onder controle. Het is geen raketwetenschap en wat je gedaan hebt is geen schande. Maar het wordt leuker als je het proces gaat begrijpen / waarderen. Je lijkt me het type dat wel wil leren. Stel de juiste vraag en je krijgt antwoord hier. Eerst een vraag aan jou; wat had je beter kunnen doen?
groeten Catnip
Meer tijd nemen. De liters wster wel afpassen. Op de emmer streepjes zetten.
5 liter
10. 15, 20.
De emmer omwikkelen met isolatie...
Zodat in de bijkeuken minimaal 16 graden blijft ook s'nachts..