Meldingen
Alles wissen

Vegan chocolade likeur


Berichten: 1
Topic starter
(@simone_vdl)
New Member
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Hallo,

Ik zou graag met de vriendinnenclub net voor de kerst een chocolade-Kokosmelk-likeur te maken,
maar ik twijfel en zit met een paar vragen. Het idee is nu om alcohol in te kopen van die ( 92% alcohol) flessen. En natuurlijk pure cacaobonen, kokosmelk, rietsuiker en nog wat kruiden.
Ik heb berekend dat het alcohol percentage straks uitkomt op zo'n 29,7%.Β Er zit ook aardig wat suikers in.Β 

De rede dat ik nogal twijfel is niet om het recept, maar vooral rondom houdbaarheid.
Het idee is om dan gelijk 30L te maken, dat drinken we niet voor het nieuwe jaar op πŸ™‚

Misschien kan iemand van jullie mij/ons onderstaande vragen beantwoorden.

- hoe lang dit houdbaar zou zijn nadat het in de fles zit?

- Moet het perse in de koeling staan? Sommige willen de flessen decoreren.. en
dan is het leuker als dit ergens zichtbaar staat. En anders kan het knutseluurtje geschrapt worden (zou ik persoonlijk niet erg vinden :P)

- Nadat het open is geweest. Veranderd er dan wat aan de houdbaarheid? Ik heb nog wat 1L beugelflessen
staan, steriel.. Dus op zich zit het goed dicht.

Het beste scenario zou zijn als het een jaar houdbaar zou zijn.
Anders rond een halfjaar.

Als het dat niet is, zijn er mogelijkheden dit voor elkaar te krijgen?
Kan ik evt. iets toevoegen zodat het langer houdbaar blijft? liefst iets natuurlijks.. Zuren ofzo? liefst vegan, anders beginnen een aantal van mijn vriendinnen te keer te gaan.. of als geen vegan optie is, wat zouden we dan kunnen
gebruiken.

Sorry heel veel vragen ineens.
Maar ik denk dat jullie de enige zijn met al jullie ervaring die hier eventueel antwoord op kunnen geven.
Ik ben de burgerlijke uitjes wel moe, dus ik dacht lekker tijd voor alcohol πŸ™‚

groetjes,
Simone

Beantwoorden
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?