Meldingen
Alles wissen

Verbeterende suikerwash?


Berichten: 143
Topic starter
(@concha)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Niets is beter om granen te gebruiken om een goede alcohol te maken. Helaas heeft niet iedereen die mogelijkheid. Vb. Mensen die op een appartement wonen,  sommigen willen maar een paar liter alcohol per jaar maken, een te grote investering, ….

Velen beginnende stokers starten met een suikerwash. De meeste starten met een turbogist maar hebben al snel door dat dit geen al de goede resultaten geeft. 

Na wat zoekwerk op dit forum, zijn er een aantal recepten om een eenvoudige suikerwash te maken.  Eén van de grootste nadelen is deze alcohol hard van smaak is. Ik vraag mij af welke mogelijkheden, ingrediënten er zijn om dit te verbeteren, zemelen, havervlokken, toevoegen van een paar liter appelsap, …. 

Heeft er iemand een recept van een verbeterde suikerwash? 

 

 

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
4 reacties
2 Reacties
rummy dummy
(@rummy-dummy)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 91

@concha is inderdaad een bekend verhaal plus dat het een stuk moeilijker is om aan graan te komen , zelf doe ik(gewelde) havervlokken als voeding in de mash en gebruik bakkersgist en laat 'm wat langer rijpen dit scheelt wel wat maar moet mogelijk beter kunnen... Omdat ik met rummelasse goede ervaringen heb zat ik ook te denken aan dat druiven concentraat omdat druiven alcohol genoemd word in de tiny filmpjes van Robbert...

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1846

@concha ik ga je geen recept geven voor een suikerwash. Daar staan er namelijk al genoeg van op het forum en de meeste zijn herhalingen. Je zou het simpel kunnen houden met alleen de de basis ingrediënten zoals water, suiker, voeding en gist en dan ligt het aan jouw vaardigheid en apparatuur of dat een acceptabel resultaat geeft. Je kan ook allerlei dingen toevoegen om welke reden dan ook maar of het daar door beter wordt is aan jou. Ook ik ben begonnen met een suikerwash omdat dit voor een beginner makkelijk en een snel resultaat geeft. Later gebruikte ik de suiker stookwijn om drankjes en likeurtjes uit te proberen. Maar die behoeft heb ik niet meer want het kan ook op andere manieren simpel. Laatst heb ik bij de Lidl in de XXL week appelsap gehaald en daar een basis alcohol voor wat likeurtjes van gemaakt.

Ook graan alcohol kan simpel en het lukt mij ook in een klein keukentje, je moet alleen geen grote hoeveelheden willen maken. Koop geschroot mout gooi het in een pan (met een inhoud die bij jou behoefte past) water er bij en verwarmen. Daarna gooi je het eventueel door een zeef in een emmer met gist. Na het gisten gooi je het eventueel alsnog door een zeef en stoken maar. Kan volgens mij iedereen en overal.

Misschien een lang verhaal voor iemand die geen antwoord op een vraag geeft, maar wat vriendelijker dan "zoek het maar op want op het forum staan genoeg van dit soort recepten".          Ja want vriendelijk en hulpvaardigheid is toch het uitgaanspunt van dit forum 😉 

Beantwoorden
rinus55
Berichten: 442
(@rinus55)
Honorable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

ik gebruik appelsap als voeding en dat geeft ook een andere smaak, plus dat ik met een suikerwash tegenwordig een perfect keteltje heb er voor die het aanvaardbaar maakt. 

Misschien een mix van suiker en mais pap en mout? ook heb ik eens een mash gemaakt van een zak viergranen meel en mout dat beviel ook wel voor likeur te maken en neemt niet veel ruimte of tijd in beslag. dat roggebrood recept vind ik persoonlijk ook erg goed, gewoon zo en ook voor bailys

maar voor een goed resultaat blijft graan/mais/en druiven gewoon het best.

Beantwoorden
Berichten: 22
(@pirate)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Aarghh Matties,

My my, zorg voor goede voeding en suikers en temperatuur, die kleine piraatjes gaan voor je vechten.

Ik geef ze tomaten pure en epsomzout.

En langzaam uitstoken en je voorloop ,heads en staart scheiden. Zal zeker een goed resultaat opleveren, filter over actieve kool en tadadaaa.

Oh yo ho and a bottle of rum

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?