Meldingen
Alles wissen

(ver)klaring / verkleuring


stookje
Berichten: 106
Topic starter
(@stookje)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaren geleden

Een tweede poging tot whisky. Ik laat 'm even een paar dagen klaren voordat ik aan de ruwstook begin. Het bovenste laagje kleurt niet transparant zoals verwacht, maar wordt een stuk donkerder dan de rest. Iemand een idee?

Twee details:

-De vergisting lijkt te stoppen op een SG van 1020. Ik vermoed dat het maischen niet perfect is gegaan en dat er onvergistbare suikers inzitten die het SG hoog houden.

-Ik heb dit keer eierschalen in een zwarte pantykous van mijn vriendin gestopt, in de ijdele hoop dat de schalen niet door de vloeistof kwamen (hielp niet). Het zou toch niet van de textielverf komen verdorie?

 

 

1652464111-klaar_kleur.jpg
Beantwoorden
1 reactie
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illustrious Member
Berichten: 9172

@stookje als je ketel goed is hoef je niet dagen te klaren . De ketel moet het probleemloos kunnen verwerken . Overhevelen op achterlaten van laagje gist bezinksel is voldoende. 

Als het bovenste donker beetje bruinig is  zou prima zijn .  Het zijn zwevende delen , misschien nog zetmeel resten die zakken en lichter zijn in kleur dan de opgesloste "kleurende 'stoffen uit kafjes dat in de bovenste laag zichtbaar is .

Beantwoorden
Deel:

©2023 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?