Ik kreeg deze week ca 25 kg verse rode druiven van een kennis. Netjes geplukt aan trosjes
Helaas kan ik nog niet direct een gistvat vullen, ik wacht nog op wat benodigdheden en tijd om te kunnen starten.
Nu ben ik bang dat de druiven misschien gaan rotten: Wat kan ik het beste doen met de verse druiven om te voorkomen dat de hele boel verloren gaat voordat ik ermee aan de slag kan?
(Ps: voor invriezen heb ik geen capaciteit)
grtz
Zoef
Persen ?
Sap invriezen en pulp (met veel smaak en suikers) weggooien ?
Invriezen bij je buren en ze een flesje beloven ?
Dank allen voor de tips. Vanavond toch maar besloten om niet langer op mijn bestelde gist (safspirit hg-1) en pecto enzym bestelling te wachten.
alle druiven gauw van takjes ontdaan, met de hand gekneusd. Ik had ca 13 kg.
Dit aangevuld met ca 2 kg opgeloste suiker, wat citroenzuur en lauw water tot 25liter totaal.
Ca 40 gr droge bakkergist erop en vat gesloten. SG 1150 ph rond 2,2
bubbelt nu flink. Fingers crossed 🤞🏻
@robbert Ok, zojuist een partijtje calciumcarbonaat toegevoegd en zoveel extra water als mogelijk. Ph meet ik nu op 4 en sg op ca 1050….
Was wel even een schuim festival maar het lijkt inmiddels iets tot bedaren te komen.