Meldingen
Alles wissen

Vlokjes in Whisky


Berichten: 65
Topic starter
(@erika)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hey Allen,

Ik heb 2 whisky's staan die ik zelf gemaakt heb een jaar geleden. Maar ik zie er nu allemaal vlokjes in zitten (zie foto's).

Nu is mijn vraag komt die van het hout af?

Smaak is nog goed en zit voldoende alcohol in. Ik bewaar de whisky in het donker in de trapkast. Dus temperatuur is redelijk constant.

Erial 3 is gemaakt met vergisting op het mout en 4 eerst gefilterd. 3 heeft ook meer vlokken. 

Wat zal ik doen nog laten rijpen of filteren en op fles doen?

1664906923-20221004_200805-COLLAGE.jpg
Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
5 reacties
3 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@erika Zit er niet al teveel houtsmaak in na een jaar?

 

Ik zou eens filteren door keukenrol en als de vlokken er nog zijn wat vislijm gebruiken en na een tweetal dagen opnieuw filteren.

Beantwoorden
(@erika)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 65

@alchemist de houtsmaak is niet meer dan als 3 maanden rijpen vind ik. Ik moet zeggen dat de whisky erg goed vind worden. Smaakt veel minder naar mout (jong).

Ik zal kijken met filtreren of het weg gaat.

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@erika goed om te horen, succes ermee

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Heb ik ook wel eens gehad.gewoon door keukenrol filteren.komt goed.

Beantwoorden
Bazz
Berichten: 138
 Bazz
(@bazz)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik gebruik meestal een koffie filter past perfect in een trechter.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?