Als je zo al een tijdje aan het stoken bent loopt niet altijd alles naar de verwachtingen. Bij elk stooksel met de alambiek/helm heb je voor- en naloop en na het selecteren en mengen van de 'hearts' hou je ook nog vaak wat over. Meestal zit daar nog behoorlijk wat alcohol in en dan vind ik dat zonde om dat zomaar weg te gooien. In een helder moment bedacht ik dan of het wat zou geven om alle resten van verschillende stooksels te bewaren, samen te voegen en dan met de reflux kolom te stoken tot pure alcohol.
Heeft iemand daar ervaring mee?
bij de alcohol die je weggooit zitten ook gebonden andere stoffen die mee liften op de alcoholen
denk o.a. aan zuren , andere alcoholen en acetaten .
Wanneer je het weer gast destilleren ga je het nog een concentreren .
je kunt het beter weggooien .
Wil je het toch scheiden zal je niet alleen andere geavanceerdere apparaten moeten aanschaffen of chemische de alcohol reinigen en drogen .
Ik gebruik het hier altijd om de kachel/BBQ mee aan te maken. ik kocht het vroeger als aanmaakvloeistof in de winkel, dit brand net zo goed, lijkt aan het hout te plakken en ruikt nog lekker ook.
Goed om die parachute mee aan te steken die niet open gaat .
Goed om die parachute mee aan te steken die niet open gaat .
Ja, of om de crematie mee te starten als ik weer met beide gebroken benen op aarde sta π .
ik spaar het ook op en gooi het daarna door de reflux kolom van mijn t500 gaat prima.
De methyl , gebonden alcoholen en acetaten ben je ook met een t500 aan het concentreren en raak je niet kwijt .
Je zal toch een geavanceerder apparaat dan dergelijke hobby ketel moeten gebruiken en / of chemische toevoegingen om de ethyl te scheiden.
Ik heb laatst eens de uitgeloogde vruchten van een paar maceraten en de nalopen van wat fruitstoken bij elkaar gegooid en opnieuw gestookt. Ik moet zeggen: het resultaat viel me niet tegen: lekker fruitig. Misschien stom geluk, maar desalniettemin ga ik het herhalen, t.z.t..