Hallo
Had een vraag over rijpen van Whisky bij welk percentage voegen jullie de hout snippers toe. is het beste eerst verdunnen en dan toevoegen of de chips bij een hoog percentage toevoegen. Bij welke percentage kan ik het beste terug lengen.
Ik heb een pot staan van 2 ltr 80% en 1.5 ltr 70% mout whisky.
Kwam bij het leeg halen van de zolder nog restjes mout van bierbrouwen tegen van 2017 zit in afgesloten emmers van der kooy.
3 kg munchener mout 17 ebc
1.5kg cara Munich mout 120 ebc
500gr rookmout 5 ebc
500gr palemout 7 ebc
250gr chocolade mout 800 ebc
1.5kg lichte tarwe mout
Kan dit bovenstaande gebruiken in een Whisky recept of hebben jullie een recept waar ik dit bij kan gebruiken en wat ik eventueel nog moet toevoegen. welke gist past hier het beste bij?
Hoor graag van jullie
Alvast bedankt
Groet Bob
Hallo dankje voor reactie.
Ik had deze mouten nog over restjes, heeft altijd droog op zolder gestaan in afgesloten emmers.
Omdat ik deze heb wou ik ze gebruiken zonde om er niks mee te doen. Ik kan de rookmout en tarwe mout wel weg laten voor andere mout. Welke zou je adviseren. Wou ongeveer 25 mash maken om te verstoken.
Groet Bob
Heb je ook een reactie hier boven over het rijpen of wat hier de rode draad in is wel of niet verdunnen voor rijpen op chips.
Wou dit morgen gaan doen omdat ik volgende week weg ben.
I don't preffer to add smoke malt.
Foto van de whisky die nu aan het rijpen is in glazen potten.
Heb er linnen doek op gedaan voor het ademen
Hoop ze met kerst te kunnen drinken
Hallo dank je voor de tips over het rijpen.
Ik heb meteen de deksels erop gedaan met de linnen er nog tussen.
zelf vond ik het nog beetje lastig om een goede pot ofzo te vinden om in te rijpen, ik heb wel mand fles van 27 ltr maar ik heb niet zoveel whisky en mijn ervaren is dat je die snippers er weer moeilijk uit krijgt met zo'n hals. Plastic emmers durf ik niet aan met weekmakers etc.
Nu werkt het ook zo met potten.
Grt Bob