Gister mijn fijnstook van mn rum gedaan. Per 200ml opgevangen getest en het beste bewaard. Nu zie ik alleen vanochtend dat er een soort lichtblauwe waas in zit (zie foto)
denken jullie dat ik deze weg moet gooien of gaat het wel weer weg met een nieuwe stook.
heb ook geen idee waardoor het komt. Uurtje ervoor had ik andere fijnstook gedaan van mijn brandewijn en die is wel helder.
Dat kan komen van teveel gebruik kunstmatige gistvoeding. ( B.v. DAP)
Te hoge stook temperatuur.
Maar ook oxidatie zijn door te zuur beslag / mash te stoken in een koperen ketel of met koper vulling in kop / kolom.
ik zou hem opnieuw stoken en de themp zo laag als mogelijk is, of misschien filteren door keuken papier, weggooien lijkt mij niet gelijk nodig
Als jet mineralen zouten zijn kun je het na filtering gewoon gebruiken. Als het oxides zijn is het verstandiger om opnieuw te Stoken . Oxides en sporen van oxides zijn niet gezond
Het lijkt erop dat je teveel tails in je eindproduct hebt gekregen. Meestal zie je dit echter pas als het percentage onder de pak-em-beet 45% komt. De hogere alcoholen in de tails zorgen voor de waas want ze lossen slecht op in water. Je kunt het wel drinken maar het is meestal niet erg lekker. Je kunt er twee dingen tegen doen, eerder stoppen met je hearts of het vermogen verlagen. Als je op hoog vermogen destilleert verdampen deze zware moleculen eerder en komen ze ook in je hearts terecht.