Ga eindelijk beginnen:
Wat doe ik het beste ik gebruik 24 hr turbo yeast
1: Ik doe zoals op eticket op 35 graden 6 kilo suiker erbij en op 25 graden gist erbij en vul aan tot 25 liter.
2:Ik maak invert suiker van 6 kilo suiker met 5 gram citroen zuur erbij en vul bij met water tot 25 graden los de gist op.
Dan heb een airskill met temp regeling.
Nu las ik dat de machine afslaat op ingestelde temperatuur . Ipv blijven te draaien op de temp ingesteld. slaat hij af.
Ik kan de koeling apart aansluiten (denk ik ) staat toch 220 v .
Dus ik zet de temperatuur op 83 graden?
Werp ik ongeveer 125 ml weg. Of zet ik hem op inductie in kookpot tot max 70 graden en laat dat 15 min verdampen en kap ik hem dan in de ketel?
Dan slaat hij op 83 graden af ik laat de cooler aanstaan en wacht tot hij niet meer drup en zet hem weer aan.
Mijn bedoeling is om 40 graden alcohol te verkrijgen.
Of stook ik tot 90 temp dan voor eerste run en dan naar 83 temp voor 2 de run ?
Alvast bedankt.
Ik weet moet meten zal dat ook doen en apart opvangen maar beetje hulp zou welkom zijn.
gr Dries
Hallo Dries, een hoop vragen; je gebruikt een Airstill? Verander de naam van het topic in Airstill; wat doe ik het beste? Of zet het even in de tags van het bericht.Of zoek even iemand die ook zo’n apparaat heeft., bijvoorbeeld via de zoekfunctie. Succes, groeten Catnip