Hoi,
ik heb veel appelen, peren, bananen en druiven.
Ik heb van brouwland acorbinezuur en zymex enzymen, nutrivit en wijngist meegekregen.
toch zie ik het bos door de bomen niet eigenlijk.
ik heb de beginnersgids gelezen en hier staat niets van deze bovenvernoemde stoffen in.
ik ga de appelen door de slowjuicer gooien en afschuimen.
wanneer doe ik een van bovenstaande producten erin ? op de verpakking staat ... x gr voor 10 L sap.
ik vind nergens een stappenplan waar ik deze producten moet of niet moet gebruiken.
kan iemand me helpen ?
Bob
Calvados stook je uit de gehele vrucht. Zowel sap als pulp . De low wine stook je opnieuw over de vergisten pulp.
Gewoon de pure vrucht even kook erover dan zijn die zakjes overbodig en hou je betere smaak
ga het doen zoals jullie zeggen.
de appel en peren gaan zo meteen in 4/5/6 🙂 en onder water een minuutje of 5 koken.
daarna gooi ik er niets van die poedertjes op en laat afkoelen tot 25-30 graden.
de fruitgist gooi ik erover en laat zo 3 weken staan, totdat het waterslot niet meer borrelt.
dan zeef ik alle door een puntzeef en stook alles tot ik alcohol heb.
dank u he
greetz
Bob