Hallo medestokers,
's Zomers maak en drink ik regelmatig waterkefir; een verfrissende, bruisende, licht-alcoholische drank die ik, persoonlijk, lekker en ook leuk vind om te maken. Niet in te laatste plaats omdat de ingrediënten puur moeten zijn om te slagen.
Even in het kort: Je voegt suiker, vruchten en kefir-korrels toe aan water en laat dit een paar dagen op elkaar inwerken, fermenteren. (Erg kort door de bocht...)
Er ontstaat nu een (probiotische)drank die erg verfrissend is.
Doe je alles goed dan zijn de kefir-korrels vermeerderd (50 - 100%) en kun je hiermee een volgende batch opzetten.
Misschien snap je hem al: deze alcohol is ook te destilleren!
Echter de vloeistof heeft een laag alcohol percentage, er zijn nog onvergiste suikers aanwezig en er zijn nog vruchten aanwezig!
Wat kan ik doen om hiervan een mash te maken om dit te stoken?
Nb, Een ieder die zich geroepen voelt hiermee te experimenteren kan een pb sturen om een sample kefir toegestuurd te krijgen, samen met een werkbeschrijving (< 50 deelnemers).
De rommel van gisteravond hierr even opgeschoond. Laten we opnieuw beginnen op een nuchtere maag. De koffie pruttelt, Goedemorgen!