Meldingen
Alles wissen

Welke Nederlandse houtsoorten veilig voor infusie


Berichten: 3
Topic starter
(@pieter023)
Active Member
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Hallo allemaal! Ik ben heel erg benieuwd of iemand met zekerheid (wetenschappelijk onderbouwd?) πŸ˜‰ kan zeggen welke Nederlandse houtsoorten er geschikt zijn voor infusie. Dus zonder dat deze eventueel giftige stoffen zouden afscheiden. Supermegabedankt en veel stookplezier allemaal!Β 

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
4 reacties
Berichten: 16
(@wvwburn)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Los uit de pols,

beuk, eik, wilg(bevat salicylzuur), appel, peer, kers(bevat cyanide), kastanje, noot, acacia (te controleren), ........

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@pieter023)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Active Member
Berichten: 3

@wvwburn dank je! Ik ben echt een n00b, maar hoe werkt het rijpen van drank in eikenhouten vaten dan? Daar zouden dan toch ook giftige stoffen door worden afgegeven? Merci, nogmaals!

Beantwoorden
Berichten: 16
(@wvwburn)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

looizuur (tannine) is niet giftig maar geeft een adstringerend mondgevoel bij overdaad.

Proef maar eens onrijpe sleedoornbessen.

Van eikels word er ook meel gemaakt nadat de tannines uitgeloogd zijn.

voor wijn geeft dit in combinatie met het branden van de vaten voor een vanille toets en meer diepere afdronk.

wel regelmatig checken en op tijd stoppen met de lagering bij nieuwe vaten.

mvg,

P.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@pieter023)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Active Member
Berichten: 3

@wvwburn wow, fantastisch! Hartelijk dank voor dit uitgebreide antwoord. Merci

Beantwoorden
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?