Meldingen
Alles wissen

Wisky of conjac maken.


Alireza
Berichten: 56
Registered
Topic starter
(@alireza)
Actief Lid
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Hallo Allemaal

Ik heb een vraag over paar liter alcohol (%92 van wijn met TL 500 Grainfather) die ik gestooken heb.

Is dat mogelijk deze alcohol met helm nog een keer gestoken worden en kan ik dit als wisky of conjac gebruiken. Als ja wat moet ik kopen behalve helm en andere ondedeling van grainfather tot het ik  deze alcohol kan veranderen? Alvast bedankt voor alle mensen die mij kunnen helpen.

Beantwoorden
4 reacties
2 Reacties
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Illuster Lid
Berichten: 8470

@alireza whiskey maak je uit een mout /granen vergisting wat je stookt in een whiskey still , potstill , Alambiek ,. Cognac uit een daarvoor geschikt  druiven wijn . Deze stook je op een alambiek charantaise . .T500 of grainfather zijn daarvoor minder of weinig  geschikt . Met een koperen alambiek en wat aanpassingen kun je wat meer benaderen .

Een alcohol van 92% is smaak arm en je zal daar met essances , maceraat , of via een kruidenbox of iets dergelijks een smaakje aan kunnen toevoegen .

 

 

Beantwoorden
Alireza
Registered
(@alireza)
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Actief Lid
Berichten: 56

@robbert Bedankt Robert voor uw reactie.

Beantwoorden
Berichten: 0
 Anoniem
Deelgenomen: 52 jaren geleden

Hi Alireza,

Je hebt nu 92%. Om dat drinkbaar te maken zul je het moeten verdunnen tot 40%-45%. Jouw spirit heeft nu geen smaak omdat het alleen alcohol bevat. Om er smaak aan toe te voegen kun je de alcohol "overhalen"; dan destilleer je nog een keer maar zorg je dat er in je kolom ook kruiden (of andere b smaakmakers) zitten. Je kan ook een thumper gebruiken: dan destilleer je met een pot ertussen waar smaakstoffen (of fruit bijv) zit. Maar omdat je nu al een erg hoog percentage hebt, kun je ook smaakstoffen in je spirit doen, een tijdje laten trekken, en dan filteren en verdunnen. 

Cognac een whiskey maakt men door een spirit met relatief laag percentage (45-60%) lang te lageren op eiken vaten. Dat kun jij ook nog: verdun je spirit naar 50% bijvoorbeeld een bewaar het een jaar oid op een vat ( of op grote fles met eikenhouten chunks).

Succes!

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Alireza
Registered
(@alireza)
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Actief Lid
Berichten: 56

@whortelaar Hallo Whortelaar

Bedankt voor uw reactie. Ik krijg veel informatie van uw dat ik niet kan alles goed begrijpen. Vind u goed dat ik met uw spreken voor duidelijkheid. Ik ga heel precies doen wat u zegd. Ik wil niet fout of vreemde smaak of aroma hebben. mijn Nederlandse taal is niet goed om alles van verhaal begrijpen. sorry.

Als u goed vind bel maar naar mijn telefoon 0645012161 

Groet van Alireza

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?