Meldingen
Alles wissen

aanlengen met (gedestilleerd?) water


stookje
Berichten: 138
Topic starter
(@stookje)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Heb een lading ruwstook klaar om te gaan fijnstoken, maar heb ondervonden dat eerdere stooksels vaak troebel werden na het aanlengen met kraanwater. Ik lees hier en daar over het gebruik van gedestilleerd, gedeioniseerd water, reverse osmosis en wat niet meer. Bij de AH hebben ze gedemineraliseerd water, daar staat op dat het niet voor consumptie is (snap dat je dat niet moet drinken) maar kan je dat gewoon gebruiken? En kan ik niet gewoon zelf water in de ketel stoken? Ik hoor graag hoe jullie het doen.

Beantwoorden
8 reacties
4 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@stookje Spa Blauw.

Beantwoorden
Notna
(@notna)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 345

@alchemist, hoe simpel kan het zijn en ook ik ben weer wat wijzer geworden.

Beantwoorden
stookje
(@stookje)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 138

@alchemist ik neem het graag van je aan, en ga het proberen, maar begrijpen doe ik het nog niet. Spa blauw is toch een mineraalwater, is dat niet het tegenovergestelde van gedemineraliseerd water? En beveel je specifiek spa blauw aan of zijn andere merken ook goed?

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@stookje Kijk maar eens naar het gehalte aan mineralen per soort mineraalwater, Spa Blauw specifiek komt laag uit.

Beantwoorden
Berichten: 34
(@arjan)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik gebruik ook spa blauw. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als er een bui is geweest is de fijnstof uit de lucht. De 2e bui geeft prachtig regenwater.   ,( De laatste dagen zitten we dus goed ,)  en ook wel water is bruikbaar. 

Let wel op dat het water wat je toevoegt zelfde temp is als de alcohol . 

Beantwoorden
2 Reacties
Notna
(@notna)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 345

@robbert, wat is de reden dat het water dezelfde temperatuur moet hebben als de alcohol waar je het aan toevoegt?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@notna bij groot temperatuur verschil is kans dat mineralen neerslaan en dat je een waas krijgt in de drank .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?