Meldingen
Alles wissen

Alcohol percentage na ruwstook


Berichten: 12
Topic starter
(@bert1985)
Active Member
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Hallo allemaal,

Vandaag bezig mijn mijn eerste sugarwash te stoken ( ruwstook) maar nu wou ik het alcohol percentage meten. nu gaf de alcohol dobber 68% aan wat doe ik verkeerd?

 

 

Beantwoorden
7 reacties
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10533

@bert1985  eerst een paar vragen. 

Wat voor ketel gebruik je ? 

Tot waar ben je door gegaan met stoken?  percentage, temperatuur ?

Wat was percentage in jou suiker beslag ?

Beantwoorden
(@bert1985)
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Active Member
Berichten: 12

@robbert 

Ik gebruik een rvs potstill op basis van een melkketel

De ruwstook loopt op dit moment nog heb ongeveer een 500 ml overgehaald met een gemiddelde temperatuur van 85 graden (gemeten op de brug)

Mijn begin Sg was 78 

En eind Sg was 992 als ik de meter goed af lees tenminste 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10533

@bert1985 heb je een kolom op de ketel of een hoed? En is de kolom/ hoed rvs en gekoeld? 

Brug temperatuur zou optimaal zijn bij 78,3 tot 81 graden tijdens de hart loop. 

Beantwoorden
Berichten: 12
Topic starter
(@bert1985)
Active Member
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Er zitten ook kleine witte vlokjes in de alcohol. ik heb brooddeeg tussen de kolom gedaan om te zorgen voor een goeie afdichting mischien er dat dit de boosdoener is

 

Beantwoorden
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10533

@bert1985 brooddeeg zou een goede afdichting zijn . Maar als de passing ruim is en een dikke laag deeg er zit dan zou het misschien invloed hebben ook door lekkage waardoor je damp kwijt raakt.

Witte vlokken zijn meestal zouten en mineralen bijvoorbeeld wanneer aan beslag teveel voeding stoffen is toegevoegd. 

Ik weet niet wat voor beslag je hebt gebruikt.

Suiker , water , citroen zuur , gist voeding en gist meer is niet nodig.

Er zijn mensen die aan beslag epsomzout en tomatenpuree toevoegen dit zou goed zijn maar is integendeel overbodig en vervuilend

Beantwoorden
(@bert1985)
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Active Member
Berichten: 12

@robbert 

Waarschijnlijk iets te veel marmite gebruikt denk ik dan.

Heb jou recept voor de sugarwash gebruikt.

Maar kwam er net achter dat de alcoholmeter gebarsten was had opeens loodkogeltjes in de maatbeker

Maar was is nu de eenvoudigste manier om te kijken hoelang ik moet doorstoken?

Bij gebrek aan een alcohol meter

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10533

@bert1985 proeven , ruiken  en letten op helderheid. 

Zodra troebel wordt stoppen .  Zodra de de alcohol niet meer proefbaar is stoppen.

Je kunt ook paar druppels op lepel doen . Als het niet makkelijk meer ontbrand stoppen.  ( Bij onder de 50 % ontbrand het slecht of niet )

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?