Meldingen
Alles wissen

Alcohol scherp van smaak


Berichten: 18
Topic starter
(@hannabis)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Collega stokers,

Ik ben redelijk nieuw in dit gilde en heb afgelopen maanden mijn eerste suiker mash gestook in een koperen alambiek. Deze suikermash heb ik twee x overgehaald en geen cuts gemaakt.

Van deze alcohol heb ik 1) scotch gemaakt van still spirits en 2) frambozen likeur, frambozen laten trekken en opnieuw overhalen.

Beide dranken ruiken goed, zoals je mag verwachten van scotch en frambozen schnaps, maar het mondgevoel is niet fijn. Alcohol proeft enorm scherp.

Iemand tips wat hieraan te doen ? Is lageren of verouderen hiervoor de oplossing ?

Beantwoorden
7 reacties
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Zet maar een tijdje op de verwarming,en af en toe de dop losdraaien en niet te vers drinken.gr.?Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 18
Topic starter
(@hannabis)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

bedankt voor de tip, maareh ... maakt dat echt zo'n wereld van verschil ?

Ik ga binnenkort een testje doen, ik heb nog een fles gekochte alcohol van 96% staan en mijn zelfgestookte, ik heb 2x bourbon van still spirits gekocht en ga van beide een bourbon maken. Ben heel benieuwd naar het verschil

 

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Een aantal weken/maanden laten staan.  De scherpe randjes gaan er dan vanaf ....

Een ander alternatief is appel.  Wat zegt u, appel ?  Ja .. appel.

Snij een appel in kleine partjes (hoe zuurder de appel, hoe beter   vb Granny Smith).  Gooi de appel bij je drank.  Na een paar dagen haal je de appel er weer uit.  Je zal zien dat de scherpte verdwenen is.

Blijkbaar bevatten appels appelzuur (werkelijk ? 🙂 ) dat chemisch iets teweeg brengt. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar ik heb zelf de proef op de som genomen en alhoewel ik hier ook eerst wat weigerachtig tegenover stond heb ik het toch gedaan en nog geen enkel moment spijt gehad

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Bedankt voor de tip.zo leer je telkens weer en het mooie er van is het is natuurlijk.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hier hebben ze er trouwens ook een post over gemaakt

  http://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?f=11&t=67918

Beantwoorden
mauser
Berichten: 235
(@mauser)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Deze suikermash heb ik twee x overgehaald en geen cuts gemaakt.
Van deze alcohol heb ik 1) scotch gemaakt van still spirits en 2) frambozen likeur, frambozen laten trekken en opnieuw overhalen.

begrijp ik hieruit dat je ook na het opnieuw laten trekken en het opnieuw overhalen geen cuts hebt gemaakt? dus ook de voorloop er niet uit hebt gehaald?

Beantwoorden
Berichten: 18
Topic starter
(@hannabis)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Geproduceerd op de volgende wijze:

  1. Scotch - 2x overgehaald, geen cuts gemaakt omdat het het puur suiker stookwijn betreft. Scotch essence toegevoegd
  2. Himbeer schnaps - 1x overgehaald (60%), diepgevroren frambozen toegevoegd, paar dagen laten trekken, gezeefd, en met handje verse frambozen in alambiek nogmaals overgehaald. Zonder cuts. 
Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?