Meldingen
Alles wissen

Alquitara aan het werk . [ boven 90 % ]

Pagina 3 / 3

Berichten: 265
(@markb)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goeie tip! Dank je wel. 

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank voor je antwoord. Ik gebruik de t500 met copperdome en doe altijd een striprun en een spiritrun. Met dat systeem kun je volgens mij niet bufferen. Ben zelf nog niet zo tevreden over het eindresultaat maar dat kan aan zoveel andere dingen ook liggen.

Ik haal zelf met de T-500 en koperen hoed goede resultaten met een vermogensregeling. Je moet wel bij de fijnstook rustig stoken.

Sessies van 12+ uur geen uitzondering met de fijnstook. Heads druppeltje voor druppeltje afnemen en de hearts iets sneller.

 

Het duurt lang maar kan wel!

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Temperatuur beheer is enorm belangrijk . Des te nauwkeuriger de temperatuur op brug bij 78,3 blijft des te hoger en zuiverder je overhaalt .

10 tot 12 uur bij 50 liter is dan inderdaad vrij normaal .

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb het over bv whisky fijnstook van 15 l, 30% ruwstook.

Duurt me wat te lang en hoop het binnenkort sneller te kunnen doen.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dat zijn stevige tijden Mick, met de Alambiek 10 liter verwerk ik een 25 liter vergist spul binnen een uurtje of 6 a 7.

Dat is 3 keer een ruw stook en een keer een fijnstook.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

15 liter zou bij 2e overhaal ongeveer 3 uren kunnen .
Maar de ene of de ander ketel maakt wat verschil .
't is samenspel van temp en koeling .
het mooie woord " dampbeheersing " gebruikte iemand eens .
Je stookt dan op smaak dus ook iets hogere temp .
Max 95 gr . Anders gaan de smaken stuk .
tja tijd is wat betrekkelijk maar goed het is ook een hobby waar geduld soms erg wordt beproeft .
( En altijd maar hopen dat de rest van huisgenoten je de tijd geven en niet 101 kut klusjes eerst willen laten doen ?)

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 476
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Robbert: ik wil deze trucs ook eens proberen met mijn whisky ketel! Maar waar haal jij de calcium vandaan? Die gezondheidswinkels die ik op internet zie vragen de hoofdprijs....

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@McCorner het zal zeker ook met jou Whiskey ketel .
Ik denk dat je bij Stookwinkel of zo moet kijken of bij munckerik ( bio-brouwmaat ) .
Ik haal het zelf bij mineralen groothandel in iets grotere verpakkingen .

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 476
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Haha, ja dat is NET even te veel.....

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

€6,00 per 20 kilo . ?

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb het nog niet in het assortiment. Zal het op de lijst zetten ?

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 476
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Staat bij Bio-brouwmaat (niet op vorraad) als calcium-sulfaat. Is hetzelfde/wat je bedoeld?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gewone calcium carbonaat .

Beantwoorden
Pagina 3 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?