Meldingen
Alles wissen

Appelmelasse is donkerbruin


Berichten: 98
Topic starter
(@martin74)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Beste stokers

Ik heb een kan 10 liter appelmelasse gekocht en heb deze 25 dagen laten gisten met champagne gist  na een week is de vergisting gestopt , waarschijnlijk door de hoge buitentemperatuur en heb ik sn9 gist toegevoegd voor verdere vergisting 

Ik wil nu de striprun gaan doen maar de melasse is nu bruin van kleur ,zie foto ,is dit normaal ?

1690992267-IMG20230802174042.jpg
Beantwoorden
4 reacties
4 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9972

@martin74 net als een appel die gevallen is die bruine plekken krijgt is dat ook mogelijk door vergisting.  Er zijn stofjes in appel die verkleuren door oxidatie.

Beantwoorden
(@martin74)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 98

@robbert dank je wel voor de info

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1839

@martin74. heb je pure appel melasse vergist of heb je er ook nog water en wat gistvoeding bij gedaan? Wat was je begin en eind SG. In het begin gaat de vergisting bij melasse hard te keer en wordt dan rustig, maar dat wil niet zeggen dat het gisten gestopt is. Geef het minimaal 3 weken dan heb je ook meer smaak ontwikkeling.

Beantwoorden
(@martin74)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 98

@rumo ik heb er water en gistvoeding bijgedaan, sg weet ik niet meer , ben ik vergeten op te schrijven 🤦

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?