Mn 1e en 2e stookje gedaan. Helaas zit er een azijngeur in het eindproduct. Best veel voor en naloop we gegooid, dus dat is het niet. Iemand n idee hoe dit komt?
FF een update in het proces om van het predikaat dummy stoker (beginner) af te komen (geintje). Inmiddels mijn 3e en 4e stookje gedaan en ik ben best trots. Ik stook met een potstil en tijdens het stoken van een graanwash was het ABV zelfs even tegen de 60% (de hearts). De hele bulk bij elkaar zit rond 45%.
En dat op een dummy-wijze, gewoon laten staan tot het waterslot niet meer bubbelde, geen SG meting of ABVmeting voor het stoken ... gewoon een beetje ondoordacht dingen doen. Volgende stap is nauwkeuriger te werken, meer te meten en dus meer te weten.
Ik denk dat er wel wat meer opbrengst in zit dan, we gaan het zien.
Na lange tijd zelf bouwen, wat mislukte stookjes en fermentatie en aanpassing aan installatie en procedures lijkt er nu toch wat zinnigs te gebeuren.