Ben een zeer beginnend stoker! Wil basis alcohol gaan maken om genepi likeur te maken Hoe ik dat moet doen heb ik van Robbert reeds vernomen
Ik neem 5 kg pils mout en 1 kg tarwevlokken Water naar 55 graden en dan de mout (geschroot) en de tarwevlokken erbij Hou dat een uur vol op 55 graden en roer regelmatig Daarna ph check ( 5,4-5,6) Herhaal dat na 8 minuten Als dat goed is ( eventueel ph verhogen of verlagen) dan temperatuur naar 65 graden Na wederom een uur met regelmatig roeren temperatuur naar 72 graden Half uurtje laten rusten en dan afgieten met water (2 liter) van 85 graden Zodra de temp onder de 30 graden komt de gist erbij USW6 ( heeft Robbert uitgelegd hoeveel en hoe eerst voor te bereiden in warm water) Na een week hoop ik dan stookwijn te hebben die ik 2x ga overhalen in mijn potstill Wat doe ik dan niet goed? Zo heb ik het begrepen van de filmpjes van Robbert maar wil het graag goed doen Vast dankend voor correcties en met vriendelijke groet Rob
Oké doe ik maar met de rest verziek ik niet het proces zoals bedacht?
Yeahhh Dankjewel!