Heeft er iemand ervaring met bier omzetten in distillaat
Graag zou er iets meer over willen weten
Hoi Vuurwater, hier is al eerder over geschreven op het forum. Mislukt bier distilleren.
Ik heb zelf eens een liter (2 blikken) Aldi Schultenbrou zwaar bier(9 ABV,zo iets) met een smartstill getracht te distilleren maar vond het geen succes. Schuimt enorm en als je het distillaat proeft is het hem ook al niet.
Wordt een eau de bierre, soort whisky met hop tinten. Schijnt toch wel lekker te zijn hoor ?
Nimrax tegen het schuimen 2 theelepels schone zonnebloem olie in ketel . Dan twee eetlepels jeneverbes en 1 of 2 gekneusde cardamom zaden erbij in ketel of beter in kaasdoekje vouwen en in kolom of korfje en zelfs aldi bier maak je drinkbaar .???
Kijk mannen, zo komen we weer ergens! Vuurwater, zet hem op!
Dat zijn de dingen die zoek!!!!!!
Hoy,
Ik heb vijfenvijftig liter mislukt bier van iemand die brouwt gekregen en ik heb over 14 dagen een eerste stook gedaan, dat is redelijk goed meegevallen, en hij ruikt niet mis ook.
Ik heb het schuim en het koolzuur er uit geklopt met de klopper, ik heb die in twee grainfathers verstookt en geen last van schuimen gehad.
ik heb meer werk gehad om de flesjes uit te wassen als dat ik er aan gestookt heb.
Hij staat nu te wachten tot ik den tijd heb om een tweede stook te doen.
Grts.
Zit maar weinig alc.op of niet.loont dat dan?
Heb laatst een bak Duvel die over datum was gedestilleerd.
Alle flesjes in een emmer gegoten en 24 uur laten staan zodat alle koolzuur er uit was.
Nadien zonder enige problemen opgestookt.
Ik kan je zeggen:man dat was best lekker!!!
Als je toevallig een ultrasoon hebt dan kan je daar schijnbaar ook prima de koolzuur mee verwijderen.
Hoe zie je dit bij zuivere alcohol? Verlies je dan aan %ABV? Hoelang moet je dat juist toepassen?
Want tegenwoordig met al de turbo's kan dit misschien een mooi oplap middel zijn...
Ozone zal meer effect hebben op smaak correctie .
Met utrasoon krijg je ook sneel alcohol verdamping en verlies .