In de beschrijving voor de T500 staat :
Als u dit doet met de T500 reflux condensor dan moet u eerst de zadels uit de kolom verwijderen.
Zijn de zadels die rvs busjes of de koperen dingen ?
en als die eruit zijn dan neem ik aan dat het alcohol percentage flink terugloopt ?
Heeft iemand dit wel eens gedaan ?
De zadels zijn inderdaad de rvs busjes en koperen dingen.
Wanneer je die eruit haalt moet je niet meer rekenen op 92% ABV maar zal dat zeker lager zijn. Je krijgt dan een soort van alambiek, de reflux is weg. Zou je de zadels laten zitten dan krijg je minder tot geen smaak mee.
Dank je Munckerik.
zou een gedeelte verwijderen geen idee kunnen zijn?
Welke kruiden zouden jullie er in doen? Heeft stookwinkel een bijbehorende kruidenmix?
Ik wil dat ding wel gaan proberen en heb 30% staan wat ik er nog een keer door zou kunnen laten gaan. Moet ik dat percentage dan eerst nog verdunnen?
correcte gin bestaat niet, smaken verschillen, net als gin's.
http://foodanddrink.scotsman.com/drink/beginners-guide-making-gin-home/
http://www.instructables.com/id/Making-Gin-From-Scratch-Vapour-Infused/
Zat over te vinden...
of:
20g Juniper
10g Coriander
2.0g Angelica root
2.0g Liquorice root
2.0g Grains of paradise
2.0g Cubeb berries
2.0g Cracked cassia cinnamon
0.2g Orris root
0.1g Lemon peel
0.1g Orange peelof:
2 Tbsp juniper berries
2 tsp coriander seeds
1 tsp whole cardamom
1 cinnamon stick, crushed
1 tsp orris root
½ tsp chamomile
1 tsp liquorice root
1 tsp angelica root
2 strips fresh lemon zest
3 strips dried orange zest
6 dried kawakawa leaves (NZ native)
Daar heeft Gompie in een ander draadje al een mooie voorzet voor gegeven.
Ikzelf heb een aantal jaar geleden wat geëxperimenteerd met verschillende botanical's en zo een aantal test gin's gemaakt. Jeneverbessen zaten er overal in, voor de rest had ik een 15 verschillende botanical's waar ik verschillende testen mee had gemaakt. De conclusie was dat te veel kruiden zeker niet lekkerder was.
Het lekkerste receptje was:
kruiden berekend 1liter gin van 37.5° (getrokken op 96°alcohol)
1.5 kardemon
0.75gr korianderzaad
7gr jeneverbes
1gr citroenschil
1gr appelsienschil
1.5gr engelwortel
1.5gr liswortel
ik heb allemaal gedroogde kruiden gebruikt
Steve, hoe lang liet je het trekken?
Ongeveer een maand,
Heb nu nog een bus staan die al 2 jaar aan't trekken is.
Het probleem met de kruiden te laten trekken is dat de gin verkleurd.
Niet dat dat iets aan de smaak doet natuurlijk.
Hij moet dan lange tijd over A-kool om kleurloos te worden.
Mijn a-kool geeft stofjes af wat ik er moeilijk uitgefilterd krijg, daardoor heb ik de neiging verkleuringen te laten voor wat ze zijn.
Heb je je kool wel goed uitgespoeld?
k heb a-kool gekocht en een deel uitgespoeld maar heb niets over , het lost gewoon op in water
kruiden berekend 1liter gin van 37.5° (getrokken op 96°alcohol)
Bedoel je hier dat je het hebt laten trekken in 96% alcohol ( wat aardig hoog is btw, kom met mijn boka niet boven de 95,6% 😉 ) en daarna terug gelengd hebt naar 37,5% en that's it of heb je het terug gelengd naar 37,5% en daarna nog een keer gestookt met de kruiden erbij ?
En het lijkt mij toch ook als je het daarna over aktieve kool haalt dat je niet alleen de kleur weg krijgt, maar ook de smaak verdwijnt...
Ik heb a-kool gekocht en een deel uitgespoeld maar heb niets over , het lost gewoon op in water.
Ik denk dat je te fijne kool gekocht hebt, dat is net stof i.v.p korreltjes.
Maar inderdaad een beetje vreemd om gin met actieve kool te bewerken, en waarom mag hij geen kleurtje hebben ?