Meldingen
Alles wissen

Eau-de-Vie en Calvados


Heikos
Berichten: 66
Topic starter
(@heikos)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Stookvrienden, ik heb twee vaten puur appelsap (van prachtige zelf geplukte appels) met hoog suikerpercentage in het vat staan te pruttelen. Ik wil daar Eau-de-Vie van stoken en uiteindelijk op vat zetten om Calvados te verkrijgen. Nu lees ik hier en daar dat je de Eau-de-Vie "twee keer moet overhalen" om een goed resultaat te krijgen. Wat wordt bedoeld met "twee keer overhalen"? Betekend dat je de verkregen Eau-de-Vie (ik stook deze met de dome op mijn still T-500 en verkrijg dan zo'n 70% abv) nogmaals stookt aangevuld met water? En zo ja, hoeveel water moet je er dan weer bij doen voor het stoken? Ik neem aan dat je niet het 70% spul nogmaals afstookt....creëer volgens mij een bom. 

Beantwoorden
1 reactie
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@heikos  calvados word officieel op charantaise gestookt . Waar de drank opnoeuw wordt overgehaald over de volledige wijn met pulp . Even als cognac.

Voor een echte calvados of  volle cognac / brandewijn smaak is een andere  ketel nodig dan die jij hebt. 

T500 kun je een leuk  eau de vietje mee maken .maar de volle smaak pak je nooit .  

Overhalen betekent dat de drank gestookt is   ( van ketel naar opvang )

Meestal verdunt men de drank wanneer deze boven 50% is .maar in ketel is altijd alcohol percentage in damp boven 50 % .. .

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?