Meldingen
Alles wissen

Garbage in...


Berichten: 59
Topic starter
(@uridium)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Even een update van de resultaten van afgelopen maanden brandy maken:

Begonnen met een nieuw 3 liter vaatje en 6,5 liter blanke brandy gestookt uit goedkope oude wijn, met name de bag-in-boxen van de Plus en de Lidl.

Eerste batch ca. 9 weken laten rijpen ==> kwam er donkerbruin uit en heel heftig en tanig van smaak

Tweede batch ook 9 weken lanen rijpen ==> stuk lichter, zowel qua kleur als smaak.

De twee batches samengevoegd (gehomogeniseerd) en elk (met steeds bijvullen met new make) nog een maandje laten narijpen.

Resultaat was toch best heel redelijk, na een paar maanden rusten in de fles. Maar niet mooi genoeg om m'n gasten te serveren. Wél heel geschikt om verrukkelijke Cuarent y cuatre van te maken 😉

Parallen een nieuw project gestart: nieuw 5 liter vat en 6 liter brande van kwalitatief goede wijn. Kon via via aan een grote partij 'doorgedraaide' rosé komen, die te oud was om nog te verkopen, maar van goede kwaliteit. Meteen proefde ik al dat de new make veel fruitiger was.

Vandaag de eerste batch geproefd, na 4 maanden rijping: WOW!!!!!!! Echt heel erg mooi! Nu als een gek bijstoken om weer 5 liter bij te vullen 😉

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?