Meldingen
Alles wissen

Gin kruiden gebruiken in Airstill


gompie
Berichten: 991
Topic starter
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb 2 liter 40% neutraal en een zakje Gin kruiden van Still Spirits van 07-2020.

Ik wil Gin maken in mijn nog nooit gebruikte Airstill, wat kan ik het beste doen ? de kruiden in een RVS ei doen tijden het stoken, of eerst de kruiden laten weken voor 24 uur en daarna filteren en afstoken ?

 

Beantwoorden
7 reacties
5 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@gompie het beste is dat de dampen de smaakstoffen mee nemen .

Smaak infusie door  maceraat is anders dan aroma op damp  ontrekken. 

Het authentieke gin karakter krijg je het meest door infusie op damp

 

 

Beantwoorden
gompie
(@gompie)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 991

@robbert Ik heb momenteel geen kruidenmandje om in het damp pad te hangen, 

ik vroeg mij af welke manier nu het beste is.... 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@gompie een zeef of kruiden bol bij Blokker of kookshop halen / bestellen.

Je kunt ook een soort koker in de ketel zetten en zeef daarop zetten 

Beantwoorden
gompie
(@gompie)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 991

@robbert Dat ga doen, ik dacht dat de kruiden nog wel goed waren een paar maanden na de houdbaarheids datum, maar ze zijn volledig verdroogd, dus wordt het vandaag toch niets meer, bedankt Robbert.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@gompie zonde van de kruiden maar inderdaad . Vers geeft beste resultaat

 

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gin stoken met kruiden in de ketel gaat prima. Rozenblaadjes e.d. niet doen maar als je zoekt vindt je veel recepten die het zo doen.

14 dagen macereren, filteren en stoken kan ook.

Beantwoorden
Brûs-stokertje
Berichten: 74
(@brusstokertje)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik heb op dit moment een frambozenlikeur staan. gemarceerd in zelfgemaakte alcohol uiteraard. Kan ik deze dan nu ook weer opnieuw stoken met mijn airstill, om een soort Schnapps principe te krijgen? of is de Airstill daar niet geschikt voor. Ik ben benieuwd of dat je überhaupt smaken behoudt op het moment ik filter en afstook met de airstill. 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?