Meldingen
Alles wissen

Glycerine (glycerol)

Pagina 2 / 2

munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Rob, heeft het ook een invloed op de smaak (wordt het zachter, ronder, voller.......)?

Dus niet dat je proeft, want dat zal niet, maar of het een effect heeft

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hai Erik, ik kan geen vergelijking maken met glycerine, omdat ik het in mijn drank nooit hebt gebruikt, maar de jam van mijn vrouw is niet meer zo zoet en een stuk frisser.

Ook mijn vlierbessenlikeur lijkt wat voller van smaak en minder zoet.

Ik kan niet anders zeggen dat ik tevreden ben.

n.b. Op internet vond ik ze niet goedkoop

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Experiment geslaagd dus 😉

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

bij de 'klassieke " likeuren zoals o.a. drambui ,benedictine , tia maria , bruids tranen  en grand marnier werd clyserine gebruikt voor verzachten van de smaak  rond mondgevoel , en een kristal achtige glans te geven aan de drankjes. ook hangt de drank meer in het glas .

bij suikersiroop krijg je al een beetje dat licht stroperige . meer dan gewoon suiker toevoegen .

wanneer je  bijvoorbeeld chartreuse licht zoet met suiker gebruik je glyserine . andere chartreuses die wat meer gezoet zijn gebruikt men suiker siroop .

het kan de keuze zijn van de distileerderij .

vroeger was de suiker minder oplosbaar dan moderne geraffineerde suikers  vandaar vroeger meer gebruik van glycerine . 

 

Beantwoorden
Berichten: 384
(@odevie)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Over hoeveel ml glycerine per liter likeur spreken we meestal? Iemand enige richtlijn?

Thkx

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoeveelheid normaal is 14 ml per liter .
Maat Hangt er vanaf of je ook suikersiroop of suikers toevoegt .dan kun je minder gebruiken .

Beantwoorden
Berichten: 21
(@herman2604)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik dacht gelezen te hebben dat glycerine ook gebruikt wordt om het kookpunt te verlagen,@ Robert , in je filmpje doe je glycerine en kalk in de suikerwash om > 95% te komen in je alquitara , of zit ik helemaal mis nu? 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

dat klopt inderdaad .
Door glycerine in de stookwijn of alcohol te doen verdampt het water moeilijker ven komt alcohol makkelijker vrij waardoor percentage omhoog gaat

Beantwoorden
3 Reacties
Michello Limoncello
(@michellolimoncello)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 20

@robbert in je filmpje vodka met de alquitara gebruikje wax,wat voor wax is dat waar eventueel te kkoop?

Ik heb een 25 liter alquitara is het daarvoor ook te gebruiken?

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10615

@michellolimoncello carnauba was.  Ja je kunt het voor elke ketel gebruiken .  

Je kunt blokken ervan op internet bestellen.  

Schrik niet het is prijzig. 

Beantwoorden
Michello Limoncello
(@michellolimoncello)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 20

@robbert ok dankje,ik ga het ff opzoeken 👍

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat valt gemakkelijk uit te proberen. Als ik het toevoeg in mijn boka en ik tap niets af moet de temperatuur in de brug zakken. Hoeveel glycerol per liter toevoegen?

 

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10615
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Je gebruikt 10 tot 15 mil per liter .
Op brug temperatuur 78,3 tot 81 gr .

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Maar glycerol verhoogt toch het kookpunt?

Beantwoorden
Berichten: 292
(@erikjan)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als ik het goed begrepen heb houdt glycerol water goed vast waardoor alcohol zich makkelijker scheid van het water

Beantwoorden
Berichten: 127
Alchemist
Berichten: 3207
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb de Glycerine bij het kruidvat gehaald van het huismerk, meen dat een aantal anderen hier het ook gebruiken. 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?