Meldingen
Alles wissen

Grieks raki


Berichten: 2
Topic starter
(@kampijood)
New Member
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Ben een liefhebber van Griekse raki die ik regelmatig stook van most van druiven die ik koop op de markt. Meestal koop ik 60kg druiven en laat deze gekneusd 1 tot 2 weken gisten. Vaak is het resultaat zo goed, dat het eindproduct wel 62% alc. heeft. Weet iemand hoe ik dit alc. percentage lager krijg? Lijkt mij logisch om vanaf het begin de most met water te verdunnen. Maar in welke verhouding? 

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
4 reacties
4 Reacties
Lambik
(@lambik)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 197

@kampijood 

welkom! Wellicht heb je hier iets aan;

 

https://www.eclecticsite.be/calc/bier_hoeveelheid.htm

Beantwoorden
McCorner
(@mccorner)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 478

@kampijood Waarom wil je de most al verdunnen in plaats van het eindproduct? Als ik ouzo maak dan laat ik de kruiden een dag of tien macereren op een zo hoog mogelijk percentage, waarna ik de kruiden er uit filter en een laatste keer stook. Met de laatste stook kom ik meestal uit rond de 62% en die verdun ik met mineraalwater tot ongeveer 42%, dit is bij mij het percentage waarbij de ouzo nog helder blijft. Bij het drinken wordt het naar smaak verder verdund waarbij het melkwit wordt.

Beantwoorden
(@kampijood)
Deelgenomen: 5 maanden geleden

New Member
Berichten: 2

@mccorner Hallo, ik wil geen ouzo.....maar raki!

Beantwoorden
McCorner
(@mccorner)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 478

@kampijood Het is maar een voorbeeld 😂

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?