Meldingen
Alles wissen

Help mijn beslag!!


Berichten: 7
Topic starter
(@colin)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik ben bezig met een appel brandy het beslag staat nu vrijdag 2 weken het bubbelt nog. Toch ben ik nieuwsgierig en wou het testen cnu heb ik mijn suiker meter laten zakken en die drijft te hoog om een waarde aan te geven. Hetzelfde verhaal voor de alcohol meter.
Wat ik heb gebruikt is
2 kilo appels gepureerd
11 liter water
6 kilo suiker
1 zakje gist (zie foto)

Gaat dit nog goed of maak ik terechte zorgen?

Alvast bedankt

Beantwoorden
2 reacties
Berichten: 7
Topic starter
(@colin)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hier de foto

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De alcoholmeter voorzichtig opbergen en pas weer tevoorschijn halen als je gestookt hebt. Deze is ongeschikt om stookwijn te meten.
Drijft je SG hydrometer te hoog om te meten dan zal het suikergehalte veel te hoog zijn voor je gist. T-58 is een leuke biergist maar voor dit doeleinde.... ik zou iets anders kiezen.
11 liter en 6 kilo suiker... is veel te veel suiker vrees ik.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?